Sipilä vetosi Trumpiin Twitterissä: ”Tarvitsemme Yhdysvallat puolellemme” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Sipilä vetosi Trumpiin Twitterissä: ”Tarvitsemme Yhdysvallat puolellemme”

Suomen pääministeri Juha Sipilä twiittasi Yhdysvaltain presidentille torstai-iltana liittyen Pariisin ilmastosopimukseen.

­

1.6.2017 22:01

Suomen pääministeri Juha Sipilä (kok) välitti pikaviestipalvelu twitterissä torstai-iltana puoli yhdeksältä viestin, jossa hän otti kantaa Trumpin puheisiin Pariisin ilmastosopimukseen liittyen.

Trump on uhannut vetää Yhdysvallat kokonaan pois sopimuksen piiristä. Asiaa on kauhisteltu maailmalla jo päivien ajan.

Trumpin mukaan hänen edeltäjänsä Barack Obama neuvotteli sopimuksen huonosti ja allekirjoitti sen epätoivoissaan. Hänen mukaansa sopimus haittaa Yhdysvaltojen taloutta ja hidastaa työpaikkojen lisääntymistä.

Torstaina Yhdysvaltain kongressin sisäinen tietolähde kertoi uutistoimisto CNN:lle, että Trump aikoo todella vetäytyä ilmastosopimuksesta.

@realdonaldtrump We urge you to show global leadership, we need the USA on the team. Your Nordic Friends #ParisAgreement pic.twitter.com/7N8EllGfMv— Juha Sipilä (@juhasipila) 1. kesäkuuta 2017

Jos twiitti ei näy, katso se tästä.

Pääministeri Sipilän twiitin viesti on lyhyt ja ytimekäs. Kuvassa on teksti, joka on kaikkien pohjoismaiden pääministereiden yhteinen lausunto asiaan liittyen.

– Me pidämme lupauksemme tuleville sukupolville, kuvassa lukee.

Viestin saatesanoiksi Sipilä vetoaa presidentti Donald Trumpin johtamistaitoihin.

– Kehotamme sinua näyttämään globaalia johtajuutta. Tarvitsemme Yhdysvallat puolellemme. Terveisin pohjoismaalaiset ystäväsi, Sipilä kirjoitti.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun suomalainen poliitikko twiittaa suoraan Donald Trumpille. Entinen pääministeri Alexander Stubb välitti suoran viestin Trumpille tämän hämmennettyä maailmaa puheillaan Ruotsin pakolaisongelmista.

Aiemmin Sipilä kommentoi Yhdysvaltojen mahdollisen irtautumisen olevan iso takaisku.

– Tämä työ ei saa nyt pysähtyä. Sen täytyy olla kärjessä niin Suomeen puheenjohtajuuskaudella Arktisessa neuvostossa kuin EU-ympyröissä, Sipilä kommentoi eduskunnan täysistunnossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?