Some-kohun laavukokeilullaan aiheuttanut Charlotte paljastaa IS:lle, miksi lähti suomalaisesta metsästä takaisin Saksaan

Ruhrin alueelta Suomen luontoa ihailemaan tullut Charlotte kertoo Ilta-Sanomille tarinansa. Lähtö ei johtunut sosiaalisen median kirjoittelusta.

Charlotte Arnswald piti paikkaa hienona.

1.6.2017 6:46

23-vuotias Charlotte Arnswald Oberhausenista, Saksasta tuli innokkaana Suomeen. Hän halusi tutustua luontoon ja itseensä Ylä-Savossa. Musikaalinen Charlotte on kotoisin Oberhausenin kaupungista Nordrhein-Westfalenin osavaltiosta. Oberhausen on siis aivan Ruhrin teollisuusalueen eli Ruhrgebietin keskiössä. Asiasta kertoi Yle.

Hänen tarkoituksenaan oli asua laavulla yläsavolaisessa metsässä lähes koko kesän ajan. Tarkka paluun aika ei ollut tiedossa. Hän lähti kuitenkin aiottua aiemmin kotiin. Hän oli Jaana Keräsen perheen vieraana.

Ei lähtenyt kirjoittelun takia

Arnswaldin oleskelu laavulla synnytti jostain syystä raivoa sosiaalisessa mediassa, mutta Charlotten lähtö Suomesta ei johtunut siitä, vaan henkilökohtaisista syistä.

Ruhrin alueelta Suomen luontoa ihailemaan tullut Charlotte kuuli sosiaalisen median raivosta vasta myöhemmin eikä se vaikuttanut hänen lähtöönsä. Someraivosta kirjoitti muun muassa MTV.

Ilta-Sanomat tavoitti Charlotten Oberhausenista ja kysyi, miksi hän lähti.

Selvisi, että matkan odotukset ja toiveet eivät toteutuneet.

Charlotte Arnswald Oberhausenista vietti aikaa metsässä muun muassa soittaen.

– Matkani Suomeen oli oikein mukava. Lähdin pois aiemmin kuin olin suunnitellut. Minulle kävi yksinkertaisesti niin, että mitä kauemmin olin ollut metsässä, sitä vaikeampi minun oli keksiä mielekästä tekemistä, hän korostaa Ilta-Sanomille.

– En oppinut kaikkea sitä, mitä olin toivonut. Jossain vaiheessa minulle tuli vain tunne, että minun piti tappaa aikaa. Se oli harmi, sillä paikka oli ihana.

Hän korostaa, että paikka oli hieno.

– Päätös lähteä aikaisemmin ei syntynyt yhdessä yössä. Olin pitkään miettinyt tämän tapaista projektia, mutta oikeastaan en voinut toteuttaa sitä, mitä halusin ja oli siksi hyvä lähteä.

– Suomi on hieno maa, mutta oli silti hyvä lähteä aikaisemmin kuin olin halunnut. Minulle jäi kauniita muistoja. Ehkä voin myöhemmin kokea jotain vastaavaa, hän pohtii.

Jaana Keränen: Perhe ihmetteli kirjoittelua Suomessa

– Hän oli perheemme vieras ja hän asui meidän yksityismetsässämme, vieläpä meidän yksityisellä laavullamme, Keränen kertoo.

Kokemus oli hänen mukaansa hieno.

– Painotan, että Charlotte Arnswald ei lähtenyt sunnuntaina takaisin Saksaan tämän kirjoittelun takia. Hänellä oli siihen muu syy.

Kerästä harmitti suomalaisten käytös sosiaalisessa mediassa.

– Halusin kertoa suomalaisten huonosta käytöksestä Charlottea kohtaan siksi, että oppisimme asiasta ja voisimme kenties tehdä sille jotain. Kävi ilmi, että suomalaiset ovat valmiita käyttämään väkivaltaa kohdatessaan erilaisuutta. Mitä se kertoo meistä kansana? Charlotte poltti meidän liiteristämme hänelle annettuja halkoja, Keränen korostaa.

”Mikä suomalaisia oikein vaivaa?”

Keränen on ollut yhteydessä vieraaseen hänen siskonsa kautta.

Soutaminen toi mielenrauhaa.

– Charlotte on nyt palannut Saksaan kotiinsa. Olin juuri äsken yhteydessä hänen siskoonsa Margaretheen, joka kertoi minulle ihmettelevänsä, mitä Suomessa on oikein tapahtunut, Keränen kertoo.

Sisko ja Charlotte kuulivat siis sosiaalisen median kirjoittelusta vasta Charlotten palattua kotiin.

– Mikä suomalaisia vaivaa?, sisko oli kysellyt.

– Charlotte oli jopa tunnistettu lautalla ja hänelle oltiin tultu juttelemaan, Keränen kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?