Kotimaa

Murheelliset kuvat Sastamalan kolaripaikalta – murskautunut mopoauto raahautui tietä pitkin

Julkaistu:

Tila-auton ja mopoauton kolarissa kuoli helmikuussa kaksi 17-vuotiasta.
Tila-auton kuljettajaa, 34-vuotiasta miestä syytetään kahdesta taposta, törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Tapahtumaa edelsi poliisin mukaan perheriita, ja vaimo soitti poliisit paikalle. Ennen poliisin tuloa humalainen ja lääkkeiden vaikutuksen alaisena ollut mies oli kuitenkin ehtinyt lähteä liikenteeseen tila-autolla.


Matkalla kohti Sastamalaa mies törmäsi tien varressa olleeseen betonirenkaaseen, jolloin auto vaurioitui.

Ennen kohtalokasta törmäystä mies kaahaili väärällä kaistalla, mutta vastaan tulevat onnistuivat väistämään.


Nokian ja Sastamalan rajan jälkeen mies törmäsi mopoautoon, jolla kaksi nuorta oli matkalla Tampereelle iltaa viettämään. 17-vuotias poika ja samanikäinen tyttö saivat surmansa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Poliisin esitutkintapöytäkirjasta löytyvistä kuvista käy ilmi, että heillä ei ollut juurikaan mahdollisuuksia selvitä kolarista hengissä. Mopoauto tuhoutui täysin.


Miehen kuljettama tila-auto taas vaurioitui lähinnä keulastaan. Hän oli törmäyksen tapahtuessa noin 1,4 promillen humalassa. Hän oli kertonut kuulusteluissa juoneensa yhdeksän olutta.


Poliisin esitutkintapöytäkirjasta käy ilmi, että tapahtumaa edelsi perheriita. Mies kertoi kuulusteluissa olleensa romahtamispisteessä tapahtumaa edeltäneen viikon aikana. Mies oli aiemmin ollut kolme kuukautta juomatta, mutta nyt hän oli juonut alkoholia pahaan oloonsa vaikka tiesi sen vain pahentavan asiaa.


Syytetyn avustaja ilmoitti, että oikeudenkäynnin päätteeksi tullaan pyytämään mielentilatutkimusta.


Aiemmin mies on tuomittu muun muassa puolisonsa ja lapsensa pahoinpitelystä. Lisäksi hänellä on useita tuomioita törkeistä rattijuopumuksista, rattijuopumuksista sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.