Syyttäjä: Sastamalan surmakuski harjoitteli ensin törmäämistä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Syyttäjä: Sastamalan surmakuski harjoitteli ensin törmäämistä

Syyttäjän mukaan Sastamalan surmakuski harjoitteli törmäämistä ennen kuin hän törmäsi mopoautoon, jonka kyydissä olleet 17-nuoret menettivät henkensä.

Mopoautossa olleet 17-vuotiaat tyttö ja poika saivat surmansa välittömästi. Vasemmalla syytetty oikeudessa.

31.5.2017 12:39

Syyttäjän mukaan 34-vuotias nokialaismies on monta kertaa aikaisemminkin yrittänyt itsemurhaa, mutta hän on aina tehnyt yritykset siten, että hänellä on ollut mahdollisuus pelastua.

Helmikuisena lauantaina miehen perheessä oli ollut riitaa. Alkoholin ja lääkkeiden vaikutuksen alaisena ollut mies oli uhonnut tekevänsä itsemurhan.

Mies lähti vaimonsa hallinnassa olevalla ja erään pankin omistamalla lähes 2 000 kiloa painavalla Mercedes-Benz-tila-autolla Nokialta kohti Sastamalaa.

Matkalla hän törmäsi kahteen betonikaivoon. Auto vaurioitui, mutta mies pystyi jatkamaan matkaansa.

Syyttäjän mielestä törmäykset betonikaivoihin olivat tahallisia.

– Lyhyellä matkalla on onnistuttu löytämään kaksi betonikaivoa ja molempiin on onnistuttu törmäämään, sanoi syyttäjä Mika Mäkinen.

– Tarkoitus oli käydä kokeilemassa. Hän on harjoitellut törmäämistä betonikaivojen kohdalla, syyttäjä sanoi.

Myöhemmin mies kaahasi kaksi kertaa vastaan tulevien kaistalle. Vastaan tulevat onnistuivat väistämään.

– Hän on tässä harkinnut asiaa ja nähnyt, että vastaan tulee kunnollinen, isokokoinen henkilöauto. Hänellä ei ollut kanttia tehdä sitä mitä oli uhonnut tekevänsä, syyttäjä sanoi.

Myöhemmin vastaan tuli mopoauto, ja mies törmäsi siihen.

– Hän on järjestänyt itselleen mahdollisuuden selvitä itsemurhayrityksestä. Hän on tarkoituksella valinnut mopoauton varatakseen itselleen mahdollisuuden selvitä itsemurhayrityksestä niin kuin on aikaisemminkin pystynyt tekemään, syyttäjä sanoi.

Mopoauto osui lähes keskelle Mersun nokkaa. 17-vuotiaat poika ja tyttö menettivät heti henkensä. Törmääjä sai syytteet muun muassa kahdesta taposta.

Mies kertoo, että hänen tarkoituksenaan oli tehdä itsemurha törmäämällä kallioon tai rekkaan. Mopoauton valoja hän luuli rekan valoiksi.

Poliisi teki rekan ja mopoauton valoista rekonstruktion, ja käräjäoikeus katseli videon.

– Näitä valoja ei ole voinut rekka-auton valoiksi sekoittaa. Erehtymisen mahdollisuutta ei ole ollut, sanoi syyttäjä mopoauton valoista.

Syytetyn avustaja pyysi, että asia käsitellään oikeudessa suljetuin ovin. Tähän ei oikeus suostunut. Vain miehen terveystiedot käsitellään suljetuin ovin.

Syytetyn avustaja ilmoitti, että oikeudenkäynnin päätteeksi tullaan pyytämään mielentilatutkimusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?