Äiti jätti 5-vuotiaan yksin uima-altaaseen – poika painui veden alle lähes viideksi minuutiksi

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi äidin heitteillepanosta neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Tapaus sattui helsinkiläisessä uimahallissa. Poika on toipunut onnettomuudesta hyvin. Kuvituskuva.

30.5.2017 8:39

Vaarallinen laiminlyönti tapahtui helsinkiläisessä uimahallissa tammikuussa 2016. Äidin ja 5-vuotiaan pojan ystävätär kertoi oikeudessa todistajana, että naiset olivat jättäneet lapsensa uimahallin lastenaltaaseen ja menneet saunaan, koska he olivat kylmissään.

Ystävär kertoi sanoneensa lapsille, etteivät nämä saisi poistua lastenaltaasta. Vilkkaaksi tiedetty 5-vuotias poika oli kuitenkin naisten lähdettyä siirtynyt lastenaltaasta aikuisille tarkoitettuun Spa-altaaseen. Uimataidoton lapsi vajosi heti pinnan alle, koska hänen jalkansa eivät yltäneet pohjaan.

Todisteena oikeudessa katsotusta valvontakameran tallenteesta selvisi, että poika oli veden alle vajonneena yli neljä ja puoli minuuttia. Lopulta sivullinen huomasi elottomaksi menneen pojan, nosti tämän ylös ja aloitti elvytyksen.

Poika saatiin elvytettyä. Hänet kiidätettiin Lastenklinikalle jatkohoitoon. Hän on toipunut turmasta hyvin.

Äiti tunnusti

Oikeudessa äiti myönsi syytteen, jonka mukaan hän oli jättänyt uimataidottoman lapsen noin kymmeneksi minuutiksi ilman valvontaa uimahallissa.

Menettely oli käräjäoikeuden mukaan ajattelematonta, mutta osoitti myös piittaamatonta suhtautumista lapsen terveyteen. Käräjäoikeus toteaa, että tilanteessa oli varteenotettava vaara, että pojalle olisi aiheutunut vakavia, pysyviä vammoja tai että hän olisi hukkunut.

Oikeus katsoi, ettei sakko ole riittävä rangaistus 44-vuotiaalle äidille. Ensikertalaisena äiti selvisi kuitenkin ehdollisella vankeudella.

Käräjäoikeus tuomitsi äidin lisäksi maksamaan pojalleen korvauksia 1 000 euroa kärsimyksestä sekä 500 euroa kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta.

Käräjäoikeuden tuomiosta kertoi ensimmäisenä MTV.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?