Presidentti Koiviston hautajaisohjelmassa ikävä virhe – presidentin syntymäaika väärin

Yleisölle jaettavassa ohjelmalapussa on päivämäärävirhe.

Yleisölle jaettavassa ohjelmalapussa on päivämäärävirhe. Vasemmalla kuvassa on yleisölle jaettava ohjelmalappu. Oikealla kuvassa on Helsingin Sanomissa julkaistu kuolinilmoitus.

25.5.2017 12:16

Presidentti Mauno Koiviston hautajaisjärjestelyitä hoitaneelle toimikunnalle on tapahtunut ikävä virhe.

Koiviston syntymäpäivä on kirjattu väärin hautajaisohjelmalappuun, jota jaetaan yleisölle kirkossa.

Presidentti Koivisto syntyi 25.11.1923, mutta hautajaisohjelmalapussa syntymäpäiväksi on merkattu 23.11.1923.

Virhe on nähtävissä valtioneuvoston kanslian medialle lähettämästä valokuvasta, jossa ohjelmalappua esitellään. Myös Ilta-Sanomat on nähnyt kyseisen ohjelmalapun, jota jaetaan yleisölle Helsingin tuomiokirkossa.

Valtioneuvoston viestintäpäällikkö Markku Mantila kertoi torstaina Ilta-Sanomille, ettei ollut tietoinen päivämäärävirheestä. Mantila oli myös niin kiireinen, ettei ehtinyt samantien tarkistaa tietoa.

– Minun täytyy päästä itse tarkistamaan se tieto.

– Mutta jos tuo pitää paikkaansa, eihän se tietenkään kuulosta kovin hyvältä. Mutta tosiaan minun täytyy se myös itse nähdä ja saattaa tiedoksi sille taholle, joka sen on tehnyt. Joskus on kuitenkin niin, etteivät nuo julkiset lähteetkään ole aina ihan eksakteja, Mantila sanoo.

Presidentti Koiviston siunaustilaisuus alkaa Helsingin tuomiokirkossa kello 13. Siunaustilaisuuteen mahtuu noin tuhat ihmistä, joista noin puolet pääsee paikalle ilman kutsukorttia.

Siunaustilaisuuden jälkeen surusaatto lähtee liikkeelle Tuomiokirkolta. Koivisto haudataan Hietaniemen hautausmaalle alueelle, jossa sijaitsevat presidenttien Urho Kekkosen ja Risto Rytin haudat.

Presidentti Mauno Koivisto kuoli 12. toukokuuta 2017 kello 21.15 Meilahden sairaalassa. Presidentti Mauno Henrik Koivisto oli kuollessaan 93-vuotias.

Lue kaikki jutut presidentti Koiviston hautajaisista täältä.

IS seuraa Mauno Koiviston hautajaisia hetki hetkeltä. Seurantaan pääset täältä.

Vasemmalla kuvassa siunausohjelmalappu. Oikealla kuvassa Helsingin Sanomissa julkaistu kuolinilmoitus, jossa presidentti Koiviston syntymäpäivä on merkitty oikein.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?