Oppositio haukkui hallituksen biotalousvimmasta ja metsien jättihakkuista

Julkaistu:

Kimmo Tiilikainen torjui kritiikin metsien hakkuumääristä.
Vihreiden ja vasemmistoliiton kansanedustajat hyökkäsivät ärhäkkäästi Suomen metsien käytön lisäämistä vastaan, kun eduskunta keskusteli keskiviikkona hallituksen energia- ja ilmastostrategiasta.

– Biotalousvimmassa hallitus on viemässä Suomen tilanteeseen, jossa nettopäästöt eivät laske yli kymmeneen vuoteen ja suuret hakkuumäärät pienentävät Suomen hiilinieluja vuosikymmeniksi. Käytännössä Suomi ei siis vähennä päästöjään ennen 2030-lukua, vihreiden Emma Kari moitti.

– Ilmastonmuutoksen torjunnan kiire koskee myös Suomea. Valitettavasti kiire ei näytä hallitusta vaivaavan, Kari jatkoi.

Oppositio moitti hallitusta myös tutkimustiedon sivuuttamisesta energia- ja ilmastostrategian laadinnassa.

– Ilmastonäkökulmasta hallituksen kaavailemat hakkuutasot ovat ylimitoitettuja. Tämän on todennut myös tutkijayhteisö lukuisissa kannanotoissaan, vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen sanoi.

Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk) oli opposition kansanedustajien kanssa yhtä mieltä siitä, että ilmastonmuutoksen torjunnassa on kyse ihmiskunnan tulevaisuudesta, mutta torjui kritiikin metsien hakkuumääristä.

– Emme voi valita vain sitä, mikä nyt sattuu olemaan kullekin mieluinen toimenpide, vaan tarvitsemme kaikkia keinoja päästöjen nopeaksi alentamiseksi ja fossiilisista eroon pääsemiseksi, Tiilikainen vastasi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt