Kaikki syytteet joukkomurhasta syytettyjen irakilaiskaksosten jutussa kaatuivat - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kaikki syytteet joukkomurhasta syytettyjen irakilaiskaksosten jutussa kaatuivat

Pirkanmaan käräjäoikeus on hylännyt kaikki syytteet, jotka oli nostettu vuonna 1992 syntyneitä irakilaisia kaksosia vastaan. Miehiä syytettiin mm. terroristisessa tarkoituksesta tehdystä joukkomurhasta. Oikeus määräsi, että kaksoset on päästettävä vapaaksi.

Toista epäillyistä tuodaan oikeussaliin vangitsemisoikeudenkäyntiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa joulukuussa 2015.

24.5.2017 15:09

Vuonna 1992 syntyneitä irakilaisia kaksosia syytettiin terroristisessa tarkoituksessa tehdystä joukkomurhasta. Syytteen mukaan miehet osallistuivat Camp Speicherin joukkomurhaan Tikritissä kesäkuussa 2014.

Syytteen mukaan kaksoset tai jompikumpi heistä surmasivat ampumalla 11 Irakin armeijan aseetonta sotilasta. Terroriteko kuvattiin videolle.

Kaksoset saapuivat Suomeen turvapaikanhakijoina. Heidät sijoitettiin aluksi Kaivannon vastaanottokeskukseen Kangasalle.

Kaivannossa turvapaikanhakijat katselivat terroriteoista kuvattuja videoita. Osa porukasta alkoi väittää, että kaksoset näyttävät aivan samoilta kuin videolle kuvatut joukkomurhaajat.

Asiasta käynnistyi tutkinta, ja kaksoset otettiin kiinni joulukuussa 2015 Forssan vastaanottokeskuksesta, minne heidät oli siirretty.

Asiaa on käsitelty Pirkanmaan käräjäoikeudessa koko kevättalvi. Käsittely on ollut hankalaa. Todistajia on ollut vaikea saada kiinni Irakista. Videoyhteys on pätkinyt.

Syytettyjen puolustuksen mukaan todistajien lausuntoihin ei ole aina ollut luottamista.

Asian selvittämistä on vaikeuttanut sekin, että identtiset kaksoset ovat saman näköisiä. Jos jompikumpi kaksosista ampuu videolla aseettomia miehiä, niin vaikea on saada täyttä varmuutta siitä, kumpi on ampuja. Miehet kiistivät syyllistyneensä joukkomurhaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?