Tarjoilija Veera kantoi pöytään hampurilaisia – sheikki Al Qasimi antoi Helsingissä lähes tonnin tipin! - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tarjoilija Veera kantoi pöytään hampurilaisia – sheikki Al Qasimi antoi Helsingissä lähes tonnin tipin!

Elokuussa Helsingissä vieraillut sheikki Mohammad Al Qasimi illasti seurueineen ravintola Hookissa, eikä pihistellyt juomarahoista.

Sheikki Mohammad Al Qasimi vieraili Suomessa viime elokuussa.­

23.5.2017 6:03 | Päivitetty 24.5.2017 9:39

Raipe Helmisen ja Eppu Salmisen Helsingissä sijaitsevassa Hook-ravintolassa työskentelevä tarjoilija Veera Jokelainen sai elokuussa elämänsä tipin, jollaista harva tarjoilija on uransa aikana saanut.

Iltalehti kirjoitti tapauksesta viime viikon perjantaina.

Tippaajakaan ei tosin ollut Hookin tyypillinen asiakas, vaan Yhdistyneiden arabiemiirikuntien hallitsijasukuun kuuluva sheikki Mohammed Al Qasimi seurueineen.

Al Qasimi vieraili Suomessa viime vuonna ja tapasi vierailullaan muun muassa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen (kok) sekä Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämiehen. Vierailun tarkoituksena oli katsastaa Suomen ja Yhtyneiden arabiemiirikuntien yhteistyömahdollisuuksia.

– Ei mulla aluksi ollut hajua, että kyseessä oli niin tärkeä tyyppi, mutta vaatteet tietysti kertoivat jotain, Jokelainen kommentoi Ilta-Sanomille.

Illan aikana sheikin seurue nautti burgereita, salaattia ja virvoitusjuomia Jokelaisen palvellessa heitä parhaan kykynsä mukaan. Alkoholia seurue ei nauttinut.

– En edes kysynyt, että maistuisiko ruoan kylkeen Jallushotti.

Kun maksun aika tuli, sheikki tippasi luottokortillaan 900 euroa.

– Ensin ajattelin, että vitsi mä olen hyvä, Jokelainen nauraa.

– Arvasin, että hän jättää tippiä, mutta määrä tuli kyllä vähän yllätyksenä, hän jatkaa.

Sheikki Al Qasimin tippi ylitti Jokelaisen aiemman tippiennätyksen useilla satasilla.

– Aiemmin suurin tippini oli varmaan satasen luokkaa. Onhan niitä kyllä tullut, kun olen ollut niin kauan alalla.

Jättitippi meni henkilökunnan yhteiseen virkistyskassaan, josta osa on jo käytetty. Sheikin tipistä riittää vielä toistenkin virkistyspäivien ratoksi.

– Me pidetään virkistyspäivät aina kesäkauden jälkeen ja keväällä toiset. Tarkkaan en tiedä, paljon siellä on rahaa jäljellä, äitiyslomaa viettävä Jokelainen sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?