Raiskauksesta tuomitut lentopalloilijat vaativat vapauteen – tahtovat jo ensi viikoksi kotiin Kuubaan - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Raiskauksesta tuomitut lentopalloilijat vaativat vapauteen – tahtovat jo ensi viikoksi kotiin Kuubaan

Kuubalaisten lentopalloilijoiden raiskausjutun käsittely alkaa tänään tiistaina Turun hovioikeudessa.

16.5.2017 7:11

Miehet vaativat syytteiden hylkäämistä, tai ainakin vankeustuomioiden alentamista sekä pääsyä vapauteen.

Pitkiin vankeusrangaistuksiin johtanut joukkoraiskaus tapahtui viime heinäkuussa hotelli Ilveksessä Tampereella. Kuuban maajoukkue oli pelaamassa Tampereella lentopallon maailmanliigaa, ja joukkue oli majoittunut Ilvekseen.

Yhtenä iltana eräs pelaajista iski täysi-ikäisen tamperelaisnaisen yökerhosta, ja yhteisymmärryksessä lähdettiin hotellihuoneeseen harrastamaan seksiä. Naisen tietämättä mies laittoi kavereilleen viestejä, että seksiä olisi tarjolla muillekin.

Nainen raiskattiin joukolla moneen kertaan, ja tapahtumat myös kuvattiin.

Viisi miestä tuomittiin törkeistä raiskauksista pitkiin vankeusrangaistuksiin. Yhden osalta syyte hylättiin. Oikeus totesi, että hän siivosi hotellihuonetta, jossa raiskaus tapahtui, mutta ei osallistunut varsinaiseen raiskaukseen.

Kuusi lentopalloilijaa oli rikoksen johdosta vangittuna, kaikki Kuuban olympiajoukkueen jäseniä, mukana myös joukkueen kapteeni. Heiltä Rion olympialaiset jäivät väliin.

Hovioikeudessa pelaajat vaativat raiskaussyytteitä hylättäväksi tai ainakin vankeustuomioiden alentamista.

– Yhteisymmärryksessä on lähdetty yökerhosta seksiä harrastamaan. Tarvetta raiskaamiseen ei ole ollut, sanoo 21-vuotiaan pelaajan avustaja, asianajaja Kaarle Gummerus.

– Riidanalaista on se, missä vaiheessa se muuttui rikokseksi, vai muuttuiko ollenkaan, Gummerus sanoo.

Vapauttamista vaatii toinenkin 21-vuotias palloilija.

– Vaadimme syytteen täyttä hylkäämistä, tai vähintään vankeustuomion alentamista, niin että hän pääsisi jo ensi viikolla kotimaahansa, sanoo 21-vuotiaan palloilijan avustaja Marko Virta.

Turun hovioikeudessa jutun käsittelyyn on varattu kolme päivää sekä yksi varapäivä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?