Rahoitusguru Vesa Puttonen avasi miljoonien arvoisen sijoitussalkkunsa – ”En rohkene neuvoa ketään sijoittamaan tällä tavalla”

Aalto-yliopiston rahoituksen professori Vesa Puttosella on huomattava sijoitusvarallisuus, mutta sijoitusvihjeitä hän ei halua antaa.

Aalto-yliopiston rahoituksen professori Vesa Puttosella on huomattava sijoitusvarallisuus.

15.5.2017 20:30

Aalto-yliopiston rahoituksen professori Vesa Puttonen avaa sijoitussalkkunsa sisällön tuoreessa blogikirjoituksessaan. Kirjoitus käsittelee sitä, mihin juuri nyt kannattaisi sijoittaa.

– Tällä hetkellä suurimmat sijoitukseni ovat seuraavat: 180 tuhatta Taalerin osaketta. 100 tuhatta Nokian osaketta. 110 tuhatta QPR Softwaren osaketta. 60 tuhatta NCC Groupin osaketta (tietoturvayhtiö Lontoon pörssissä). Miljoonalla eurolla osakehuoneistoja Helsingissä, Berliinissä ja Barcelonassa. Jonkin verran käteistä siltä varalta, että joku houkuttelevan tuntuinen kohde tulee vastaan, Puttonen kirjoittaa.

Taalerin osakkeiden arvo on tällä hetkellä noin 1,5 miljoonaa euroa ja Nokian 0,6 miljoonaa euroa. QPR Softwaren osakkeiden arvo taas on noin 182 600 euroa ja NCC Groupin osakkeiden arvo on noin 100 000 euroa.

Vaikka Puttosella on hallussaan huomattava sijoitusvarallisuus, hän ei kehota ketään sijoittamaan kuin hän. Syy löytyy siitä, ettei Puttosen sijoituksia ole hajautettu kovin hyvin.

– Sijoitussalkkuni ei ole kovin hyvin hajautettu eikä se ainakaan noudata indeksipainoja. En rohkene neuvoa ketään sijoittamaan tällä tavalla. Tällainen salkku voi olla liian riskinen eläkkeellä olevalle, joka haluaa sijoituksiltaan kassavirtaa. Nuorelle sijoittajalle salkku voi näyttäytyä liian pieniriskiseltä ja tylsältä. Mutta tämä on minun salkkuni ja olen siihen tällä hetkellä kovin tyytyväinen, Puttonen kirjoittaa.

Hajauttamisella tarkoitetaan kiteytettynä sitä, etteivät kaikki munat ole samassa korissa. Se on sijoittamista siten, että sijoitukset on hajautettu esimerkiksi eri toimialoilla ja maantieteellisillä alueilla toimiviin yrityksiin. Näin yhden toimialan tappio ei romahduta koko osakesalkun arvoa.

Puttonen ei kirjoituksensa aiheesta huolimatta neuvo, mihin juuri nyt kannattaa sijoittaa.

– Suomen Warren Buffett eli Jouko Brade opasti minua ystävällisesti aikoinaan. Hän totesi, että ei koskaan kannata neuvoa, mihin kannattaisi sijoittaa. Mutta aina voi kertoa, mihin itse on sijoittanut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?