Bandidos-paitainen mies iskee uhria nyrkillä naamaan – raju baaritappelu tallentui videolle

Nyrkit heiluivat nokialaisessa yökerhossa kaksi joulua sitten. Teko tallentui valvontakameralle. Se oli keskeisenä todisteena oikeudessa.

11.5.2017 6:22

Pirkanmaan käräjäoikeudessa palattiin viime viikolla vuoden 2015 joulukuun tapahtumiin.

Nokialaisessa yökerhossa vietettiin iloista iltaa 27. joulukuuta, mutta yö sai dramaattisen käänteen.

Kihlakunnansyyttäjä Kari Frilanderin mukaan baarissa ollut mies olisi puhunut eräästä naisesta alasävyiseen tyyliin. Frilanderin mukaan nainen sanoi asiasta tuttavalleen, vuonna 1967 syntyneelle miehelle, joka oli sonnustautunut Bandidos-moottoripyöräkerhon paitaan.

Baarin valvontakamerasta näkyy, että Bandidos-paitainen mies sanaili hetken aikaa ”alasävyisesti” puhuneen miehen kanssa. Hetken juttutuokion jälkeen hän löi uhria nyrkillä naamaan. Hetkeä myöhemmin Bandidos-paitaisen miehen seurassa liikkunut, lippalakkipäinen, vuonna 1995 syntynyt mies löi myös uhria nyrkillä naamaan ja kävi tämän kimppuun. Hän myös riuhtaisi uhrin maahan.

Tilanne laukesi siihen, kun tapahtumat etäältä huomannut mies erotti riitapukarit toisistaan. Syyttäjän mukaan uhrille tuli nenään ja silmäkulmaan verta vuotavat haavat. Myös yhdestä hampaasta lohkesi pala.

Lippalakkipäinen osallisena myös toisessa tappelussa

Syyttäjän mukaan lippalakkipäinen mies oli osallisena myös toisessa tappelussa, joka tapahtui vajaata viikkoa myöhemmin, 2.1.2016 Tampereella. Syyttäjän mukaan välikohtaus tapahtui ravintolan edustalla.

Syyttäjän mukaan mies olisi lyönyt yhtä uhria nyrkillä päähän, ja tämän jälkeen lyönyt maahan kaatunutta uhria 3-4 kertaa päähän ja vartaloon. Uhriksi joutuneen miehen poski esimerkiksi turposi ja hänelle tuli silmäkulmaan mustelma. Tämän lisäksi mies löi syyttäjän mukaan toista miestä ”useamman kuin kerran” nyrkkiraudalla päähän. Hänelle tuli päälakeen 3 senttimetriä pitkä viilto.

Samasta välikohtauksesta on syytteessä myös vuonna 1994 syntynyt mies, joka syyttäjän mukaan löi kolmatta miestä kerran nyrkillä kasvoihin. Uhrille tuli särkyä kasvoihin. Syyttäjä vaatii miehelle pahoinpitelystä 40 päiväsakkoa.

Syyttäjä vaatii ensimmäiseen tappeluun osallistuneelle Bandidos-paitaiselle miehelle pahoinpitelystä 50 päiväsakkoa. Kumpaankin välikohtaukseen osallistuneelle, vuonna 1995 syntyneelle miehelle syyttäjä vaatii neljän kuukauden ehdollista vankeutta kolmesta pahoinpitelystä ja vaarallisen esineen hallussapidosta.

Pirkanmaan käräjäoikeus antaa asiassa tuomion 22. toukokuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?