Tuli riehui autoharrastajien hallissa – ”Jenkkirauta” tuhoutui, neljä autoa ja vene savustuivat perusteellisesti - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tuli riehui autoharrastajien hallissa – ”Jenkkirauta” tuhoutui, neljä autoa ja vene savustuivat perusteellisesti

Julkaistu: 10.5.2017 15:23

Autoharrastajien lukitussa hallissa syttyi torstaina tulipalo.

Oulun Toppilassa, Messipojantiellä sijaitsevassa autohallissa syttyi torstai-iltapäivänä noin kello kahdelta tulipalo. Rakennus oli lukittu ja tyhjillään, mutta palo teki pahaa jälkeä hallissa olleille arvoautoille.

– Kun tulimme paikalle, niin savua oli ilmassa runsaasti, sillä auto paloi hallin sisällä. Palo on nyt sammutettu ja palanut auto vinssattu rakennuksesta pihalle. Savutuuletus on kohta ohi, sanoo palomestari Arssi Heiskanen.

– Ohikulkija näki palon ja soitti hätäkeskukseen. Pääsimme nopeasti paikalle, joten siksi vahingot jäivät verrattain vähäisiksi, palomestari lisää.

Jenkkirauta paloi totaalisesti Oulussa.

Autoharrastekerhon hallissa oli Heiskasen mukaan viisi autoa ja yksi vene. Näistä pahiten kärsi tuleen syttynyt auto. Heiskanen voivottelee sen kohtaloa.

– Nämä olivat tällaisia jenkkirautoja. Minulla ei riitä ammattitaito kertomaan palaneen auton merkkiä ja mallia, mutta hienoja autoja nämä ovat. Kyllä käy sääliksi, koska omistaja on selvästi laittanut tähän paljon työtunteja, hän sanoo.

Itse rakennus ja muut sisällä olevat autot kärsivät palossa lähinnä savuvahinkoja, jotka saadaan Heiskasen mukaan remontilla kuntoon. Heiskanen ei toistaiseksi osaa sanoa, mikä palon mahtoi aiheuttaa.

– Palotutkinta tulee vielä paikalle selvittelemään sitä, Heiskanen sanoo.

Oulun pelastuslaitoksen palomiehet saapuivat palopaikalle runsain joukoin. Nopea reagointi esti suuremmat palovahingot.