Poliisi epäilee: 3 alaikäistä tyttöä joutui seksuaalirikosten uhriksi yksityisasunnossa Joensuussa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisi epäilee: 3 alaikäistä tyttöä joutui seksuaalirikosten uhriksi yksityisasunnossa Joensuussa

Kaikki rikoksista epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia miehiä.

10.5.2017 13:52

Itä-Suomen poliisilaitos tiedottaa kolmesta seksuaalirikosepäilystä, joissa asianomistajina on kolme alle 16-vuotiasta tyttöä.

Joensuun poliisi on talven ja kevään aikana tutkinut kahta epäiltyä törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä sekä yhtä epäiltyä raiskauksen yritystä. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet yhden viikonlopun aikana joulukuussa 2016, samassa Joensuun kaupungin alueella olevassa yksityisasunnossa.

Poliisin tiedotteen mukaan esitutkinnassa on tullut ilmi, että usean alle 16-vuotiaan tytön seurue oli viettämässä iltaa yksityisasunnossa. Kolme heistä on kertonut joutuneensa asunnossa seksuaalirikoksen kohteeksi.

Asianomistajana on jokaisessa rikoksessa eri henkilö, ja myös rikoksesta epäillyt ovat jokaisessa tapauksessa eri henkilöitä.

Kaikki rikoksista epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia miehiä. 21-vuotias, raiskauksesta epäilty mies, on yhä vangittuna. Asunnon 22-vuotias haltija on matkustuskiellossa. Kolmas epäilty, 25-vuotias mies, on poliisin tietojen mukaan poistunut maasta. Häntä yritetään tavoittaa esitutkintaa varten kansainvälisen etsintäkuulutuksen ja eurooppalaisen pidätysmääräyksen avulla.

Tapauksista kahden esitutkinta on valmistumassa, ja ne etenevät syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänviraston.

Esitutkinnan perusteella on selvinnyt, että tyttöjen seurue on ainakin osin tutustunut epäiltyihin miehiin Joensuun keskustan kauppakeskuksissa syksyn ja alkutalven 2016 aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?