Liisa Jaakonsaari kertoo vakavasta tapaturmasta kotona: ”Ajattelin, että tässäkö tämä nyt oli”

Julkaistu:

Europarlamentaarikko kertoo pelänneensä tilanteessa hetken aikaa pahinta.
Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari (sd) joutui onnettomuuteen toissa perjantaina 28. huhtikuuta kotonaan Oulussa. Hän oli kiinnittämässä taulua portaiden yläpäässä, kun astui toisella jalalla tuolilta vahingossa tyhjään.

Asiasta ensimmäisenä kertoi Demokraatti.

– Astuin varomattomasti tyhjään. Lensin sitten vasemmalle kyljelle, ja jollain tavalla kierin ne portaat alas. Onneksi en mennyt ihan suoraan, koska silloin olisi varmaan haljennut pää, Ilta-Sanomien tiistai-iltana tavoittama Jaakonsaari kertoo.

Jaakonsaaren mukaan tapaturmassa oli hengenlähtö lähellä, ja hän pelkäsi tilanteessa pahinta.

– Ajattelin, että jotain kauheaa on tapahtunut ja mietin, että miksi minulla on niin vaikea hengittää. Ajattelin, että tässäkö tämä nyt oli. Kun on vaikea hengittää, niin silloin sitä alkaa epäillä pahinta.

Onni onnettomuudessa oli, että Jaakonsaaren puoliso oli tapaturman sattuessa kotona ja pystyi auttamaan Jaakonsaaren pikaisesti sairaalaan.

Jaakonsaari kertoo, että häneltä murtui tapaturmassa vasen solisluu ja muutamia kylkiluita. Solisluun murtumisen takia hänen vasen kätensä on edelleen kantositeessä.

– Kivut ovat edelleen kovat, koska tällaisen solisluun murtuman ja kylkiluiden murtumat parantaa ainoastaan aika. Eipä tässä auta mikään muu kuin kipulääkitys ja rauhaisa oleilu.

Vajaa kaksi viikkoa sairauslomaa pitänyt europarlamentaarikko kuitenkin sanoo olevansa jo toipumassa.

Jaakonsaari on joutunut perumaan lukuisia menojaan niin Brysselissä kuin Suomessa mutta toivoo, että voisi lähiaikoina palata työn pariin.

– Ensi viikolla on Strasbourgissa täysistunto, jos tuntuu siltä, niin menen sinne. Kyllä tässä muutama päivä vielä levätään, ja sitten lähdetään baanalle.