Suomalainen mies säännösteli vaimolle vain pienet käyttörahat – vaimo ällistyi kuullessaan, mitä miehen tilille oli kertynyt - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Suomalainen mies säännösteli vaimolle vain pienet käyttörahat – vaimo ällistyi kuullessaan, mitä miehen tilille oli kertynyt

Vastaavia yllätyksiä tulee vastaan harvakseltaan, Ilta-Sanomien haastattelemat juristit kertovat.

9.5.2017 6:58

Ilta-Sanomat kertoi eilen tapauksista, joissa vainajan omaisuutta kartoittaessa on selvinnyt, että eläessään nuukana pidetty ja vaatimattomasti elänyt henkilö onkin todellisuudessa ollut rikas.

Niin sanotut salarikkaat yllättävät aina sukulaiset, jotka ovat luulleet, että vainaja on elänyt köyhyysrajalla.

Pesänselvityksiä tekevien suomalaisjuristien mukaan salarikkaita tupsahtaa Suomessa eteen harvakseltaan.

 Mies oli sijoittanut rahansa ja pitänyt varallisuutensa salassa vaimoltaan.

Nimettömänä pysyttelevän varsinaissuomalaisen asianajajan mukaan salarikkaita ovat useimmin yksinäiset henkilöt, jotka eivät ole olleet naimisissa ja joilla ei ole lapsia.

Asianajajien mukaan osa salarikkaista haluaa ihan tietoisesti pitää omaisuutensa salassa. Osa taas ei vain tule koskaan puhuneeksi asiasta sukulaistensa kanssa.

– Aika harva keskustelee edes sukulaisten kesken omistuksista. Ja silloin kun kyseessä on yksinäinen ihminen, kukaan muu ei edes näe hänen papereitaan, varsinaissuomalainen asianajaja kertoo.

Silloin kun omaisuus salataan tietoisesti, se salataan yleensä omalta puolisolta.

– Joskus leski voi yllättyä jostain velasta, joka on tullut ilmi vasta puolison kuoleman jälkeen siinä vaiheessa, kun pankkitiliotteita alkaa tulla kotiin, eräs asianajaja kuvailee.

– Monesti törmää siihen, että yleensä mies hoitaa kaikki asiat, ja nainen ei tiedä perheen raha-asioista mitään, hän jatkaa.

 Lesken kuoltua selvisi, että hänellä olikin kymmenien tuhansien eurojen rahatalletukset, eikä hänellä näin ollen olisi ollut mitään tarvetta sukulaisten elättinä olemiselle.

Ilta-Sanomat keräsi Suomesta tapauksia, joissa niukasti eläneen edesmenneen varallisuus on yllättänyt läheiset.

Miehen rahat olivat piilossa vaimolta

Lapseton pariskunta jakoi miehen elinaikana huolella kaikki kustannukset. Vaimo sai pientä käyttörahaa taloudenpitoa varten.

Miehen kuoltua selvisi, että mies olikin vaimoaan huomattavasti varakkaampi puoliso. Leski, jonka rahankäyttöä oli säännöstelty, oli hämmästynyt kuultuaan puolisonsa rahatalletuksista ja arvopapereista, joita oli yhteensä 100 000 euron edestä. Mies oli sijoittanut rahansa ja pitänyt varallisuutensa salassa vaimoltaan.

Leskirouva asui sukulaisten nurkissa

Leskirouvan puoliso oli menehtynyt jo 20 vuotta ennen vaimoaan. Miehensä kuoleman jälkeen vaimo asui 20 vuotta sukulaistensa nurkissa omassa huoneessaan ja söi heidän ruokapöydässään.

Lesken kuoltua selvisi, että hänellä olikin kymmenien tuhansien eurojen rahatalletukset, eikä hänellä näin ollen olisi ollut mitään tarvetta sukulaisten elättinä olemiselle.

  • Oheisella videolla kerrotaan vielä yhdestä erikoisesta tapauksesta, jossa säästäväisen vanhanpojan 500 000 euron omaisuus paljastui sukulaisille vasta miehen kuoleman jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?