Presidentti arvostelee Iltalehden toimittajan kirjoitusta turvallisuuspolitiikan linjariidoista eduskunnan kanssa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Presidentti arvostelee Iltalehden toimittajan kirjoitusta turvallisuuspolitiikan linjariidoista eduskunnan kanssa

Myös ex-ulkoministeri Tuomioja pitää kirjoitusta käsittämättömänä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi Iltalehden juttua presidentin verkkosivuilla julkaistussa kirjoituksessaan.

6.5.2017 15:36

Presidentti Sauli Niinistö pitää käsittämättömänä Iltalehden toimittajan Olli Ainolan kirjoitusta, jossa väitetään presidentin ja eduskunnan välillä olevan isoja linjariitoja turvallisuuspolitiikan suunnasta.

Niinistö kommentoi asiaa presidentin verkkosivuilla julkaistussa kirjoituksessaan.

Ainola kirjoitti tänään ilmestyneessä Iltalehdessä, että presidentti ja eduskunta eivät ole yhtä mieltä siitä, onko Suomi muiden EU-maiden ja Naton rinnalla tukemassa Baltiaa sotilaallisesti.

Ainolan mukaan kiistan päähenkilöitä ovat presidentti Niinistö sekä entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.). Kirjoituksen mukaan Tuomioja on saanut ajettua koko eduskunnan nimissä kannanoton, jolla eduskunta kumoaisi Niinistön turvallisuuspoliittisen peruslinjan.

Presidentti Niinistö kirjoittaa toimineensa hyvässä yhteistyössä Tuomiojan kanssa sekä tämän ulkoministeriaikana että sen jälkeenkin.

– Erimielisinä emme koskaan ole eronneet eikä sellaista ole nytkään ilmassa, presidentti kertoo.

Hän lisää, että on korostanut eduskunnan merkitystä viimeisen sanan sanojana myös ulko- ja turvallisuuspolitiikan kysymyksissä.

Niinistön mukaan Ainolalle tarjottiin tilaisuutta keskustella presidentin kanssa asian tarkentamiseksi.

– Ikävä kyllä hän ei tarjoukseen tarttunut.

Tuomioja: Olemme toimineet erinomaisessa yhteistyössä

Myös Erkki Tuomioja kertoo sivuillaan, että on toiminut ulkoministeriaikanaan erinomaisessa yhteisymmärryksessä Niinistön kanssa kaikissa ulko- ja turvallisuuspolitiikan peruskysymyksissä.

– Yhteydenpitomme on jatkunut samassa hengessä myös sen jälkeen ja olemme olleet hyvin tyytyväisiä ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon käsittelyssä eduskunnassa saavutettuun laajaan yhteisymmärrykseen, Tuomioja kirjoittaa.

Tuomioja kertoo jääneensä miettimään, kenen aloitteesta ja missä tarkoituksessa tällaisia juttuja tehdään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?