Päihtynyt turvapaikanhakija iski toista teräaseella selkään jouluaattona - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Päihtynyt turvapaikanhakija iski toista teräaseella selkään jouluaattona

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi 30-vuotiaan miehen vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä pahoinpitelystä. Uhri ja tekijä olivat turvapaikanhakijoita.

Törkeä pahoinpitely tapahtui Asikkalan Tallukassa sijaitsevassa vastaanottokeskuksessa 24.12.2016.

3.5.2017 12:52

Rikos tapahtui Päijät-Hämeessä, Asikkalassa sijaitsevassa vastaanottokeskuksessa viime jouluaattona yöaikaan.

Oikeuden mukaan vuonna 1987 syntyneelle miehelle ja vuonna 1989 syntyneelle miehelle syntyi riitaa, minkä päätteeksi vanhempi mies löi uhria teräaseella kahdesti yläselkään. Kummatkin olivat turvapaikanhakijoita.

– He olivat vastaanottokeskuksessa huonetovereina.

– Heidän välilleen tuli jonkinnäköistä riitaa, ja siitä tämä tilanne lähti. Vastaaja oli myös päihtynyt, oikeudesta kerrotaan Ilta-Sanomille.

Uhrille tuli kahden ja neljän senttimetrin syvyiset haavat.

Tilanne purkautui, kun uhri ilmoitti asiasta vastaanottokeskuksen työntekijälle. Paikalle hälytettiin poliisit ja pelastushenkilökuntaa.

Syyttäjä vaati tekijälle vähintään neljän vuoden vankeusrangaistusta tapon yrityksestä. Oikeus piti tekoa kuitenkin lievempänä ja tuomitsi miehen törkeästä pahoinpitelystä vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

– Kun otetaan huomioon tekoväline ja iskujen kohdat, niin jäi näyttämättä, että vastaaja olisi pitänyt uhrin kuolemaa todennäköisempänä kuin hänen eloonjäämistään. Jäi siis näyttämättä, että hänen tarkoitus oli tappaa, oikeus perustelee ratkaisua.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus antoi asiassa tuomion tiistaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?