Halla-aholaisista ei tullut ryntäystä perussuomalaisiin – puoluekokous olisi voinut olla vallattavissa pienellä vaivannäöllä

Kuntavaalien jälkeen puolue sai vain muutama sata uutta jäsenhakemusta.

Jussi Halla-aho perussuomalaisten vapputapahtumassa Snellmanin patsaalla Helsingissä.

3.5.2017 5:56 | Päivitetty 3.5.2017 7:07

Puheenjohtajaehdokas Jussi Halla-ahon (ps) nettikannattajien uho perussuomalaisiin liittymiseksi – ja Halla-ahon äänestäminen puoluekokouksessa – jäi savolaiseksi projektiksi.

Toteutus ei enää onnistu.

Perussuomalaisten puoluekokous olisi voinut olla pienellä vaivannäöllä vallattavissa. Äänivaltaiseksi puoluekokousedustajaksi pääsee jokainen jäsenmaksunsa maksanut puolueen jäsen, joka tulee paikan päälle.

Halla-ahon kannattajat eivät ole rynnineet liittymään perussuomalaisten jäseniksi. Jos mieli äänestämään Halla-ahoa Jyväskylän puoluekokouksessa, puolueen jäsenmaksu olisi pitänyt maksaa viimeistään viime viikolla, huhtikuun 28. päivä.

Ennen kuntavaaleja puoluehallitus hyväksyi noin 300 uutta jäsentä, pääosin kuntavaaliehdokkaita. Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon (ps) mukaan kuntavaalien jälkeen on tullut suurin piirtein saman verran uusia jäsenhakemuksia.

– Se on samaa luokkaa, en osaa sanoa tarkkaa lukua sanoa. Tasaiseen tahtiin on tullut ja niitä on käsitelty sitä mukaa kuin on ehditty, Slunga-Poutsalo kertoi.

Jäsenhakemuksia syynätään tarkemmin

Perussuomalaisten puoluekokoukseen ei siis tule bussilasteittain nettikeskusteluista rekrytoituja halla-aholaisia.

– Puolue ei ole hollitupa, jonne tullaan ovesta sisään, huudellaan mitä sattuu, tullaan äänestämään ja lähdetään pois. Meillä on toive, että kaikki puolueeseen liittyneet ovat sitoutuneet tekemään töitä puolueen eteen muutenkin kuin käymällä kerran puoluekokouksessa, Slunga-Poutsalo totesi.

Uudet jäsenet pitää vielä hyväksyä puoluehallituksessa. Slunga-Poutsalon mukaan kuntavaaliehdokkaiden rötöstaustoista viisastuneena paikallisjärjestöt ovat alkaneet syynätä tarkemmin myös uusia jäsenhakemuksia.

Perussuomalaisilla on nyt 10 300 jäsentä. Jyväskylän puoluekokoukseen on ilmoittautunut toistaiseksi noin 1 500 ihmistä. Ilmoittautuminen on suotavaa, ei pakollista.

Kaksi vuotta sitten puoluekokouksessa Turussa väkeä oli kaikkiaan 2 200, joista äänivaltaisia puoluejäseniä 1 313.

Puheenjohtajaksi Timo Soinin (ps) tilalle valitaan ehdokas, joka saa puoluekokousedustajien enemmistön taakseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?