Blogistaan tunnettu suomalaismajuri ajoi yöllä kolarin päihtyneenä Turun keskustassa – ”Häpeän tekoani”

Julkaistu: , Päivitetty:

Poliisi vahvistaa Mashirin olleen osallisena Turussa sattuneessa kolarissa.
Tunnettu turvallisuuspolitiikan asiantuntija, majuri James Mashiri kertoo Twitterissä ajaneensa autokolarin päihtyneenä.

Maanantaina päivällä julkaistussa twiitissä kerrotaan kolarin toisen osapuolen olevan sairaalassa. Lisäksi Mashiri pyytää kirjoituksessa anteeksi tapahtunutta.

– Ajoin päihtyneenä kolarin. Toinen osapuoli sairaalassa, ei onneksi hengenvaarassa. Olen huolissani hänestä. Häpeän tekoani. Pyydän anteeksi, Mashiri kirjoittaa.IS:n maanantaina tekstiviestitse tavoittama Mashiri ei pystynyt toistaiseksi kommentoimaan asiaa enempää, mutta vahvisti, että twiitti on hänen viestinsä, eikä Twitter-tiliä ole hakkeroitu.

– Twitter-tekstini kolarista pitää paikkansa, ja olen itse tullut tässä ulos. Tärkeintä nyt on se, että toinen osapuoli paranee ja selviää tästä, Mashiri kommentoi Ilta-Sanomille.

”Esimiehet tekevät päätökset”

Mashiri kertoo STT:lle olleensa puhalluskokeen perusteella noin yhden promillen humalassa. Hän ei osaa sanoa, miksi lähti humalassa auton rattiin.

–Se on asia, mistä en pysty puhumaan, ennen kuin olen käynyt sitä läpi itseni kanssa. Tällainen käyttäytyminen on itselleni täysin vierasta, Mashiri sanoi STT:lle.

Mashiri toimii Puolustusvoimien logistiikkalaitoksella osastoesiupseerina. Hänet tunnetaan muun muassa nimimerkillä Somesotilas Imagelle kirjoittamastaan, turvallisuuspolitiikkaa käsittelevästä blogisarjasta. Mashiria on haastateltu suomalaismedioissa useaan otteeseen asiantuntijana turvallisuuspoliittisissa kysymyksissä.

Mashiri ei halua vielä arvioida, miten tapaus vaikuttaa hänen toimintaansa eri tehtävissä.

–Esimiehet tekevät päätökset, ja minä teen itse omat johtopäätökseni. Tahdon toimia mahdollisimman suoraselkäisesti.

Työoikeuden professori Seppo Koskinen Turun yliopistosta sanoo STT:lle, että rattijuopumus voisi johtaa upseerilla virkasuhteen irtisanomiseen tai jopa purkamiseen. Irtisanottaessa virkasuhde päättyisi irtisanomisajan jälkeen, purkaminen päättäisi virkasuhteen heti.

Poliisi vahvistaa osallisuuden liikenneonnettomuudessa

Komisario Marko Heikkilä Lounais-Suomen poliisilaitokselta vahvistaa Ilta-Sanomille, että Mashiri on ollut osallisena liikenneonnettomuudessa, joka sattui perjantain ja lauantain välisenä yönä Helsinginkadulla Turussa.

Tapahtuneesta on Heikkilän mukaan kirjattu rikosilmoitus.

– Voin vahvistaa tiedon, jonka hän on itse Twitterissä kertonut. Eli tämmöinen kolari on ollut, ja James Mashiri on ollut siinä osallisena. Se on esitutkinnassa, onnettomuuden syitä selvitetään, Heikkilä sanoo.

Poliisista ei pystytty maanantaina kertomaan IS:lle asiasta tarkempia yksityiskohtia tai kommentoimaan Mashirin roolia onnettomuudessa.

STT:n mukaan poliisi on vahvistanut, että onnettomuudessa loukkaantunut on sairaalahoidossa, mutta ettei poliisilla ei ole tietoa loukkaantumisen vakavuudesta.

Juttua päivitetty 1.5 klo. 16.59 STT:n tuoreilla tiedoilla.