Saavatko Suomen taksit yhtenäisen värityksen? Helsingissä ja Oulussa varaudutaan maalilla taksiliikenteen vapauttamiseen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Saavatko Suomen taksit yhtenäisen värityksen? Helsingissä ja Oulussa varaudutaan maalilla taksiliikenteen vapauttamiseen

Värityksellä halutaan erottautua kilpailijoista.

Julkaistu: 30.4.2017 7:06

Otaxin autot tunnistaa tulevaisuudessa keltaisesta väristä. Taksi Helsingin välittämät autot tulevat olemaan mustia tai valkoisia.

Taksit varautuvat ensi vuonna purettavaan sääntelyyn jo nyt. Oulussa julkaistiin tänään Oulun Aluetaksi Oy:n uusi aputoiminimi Otaxi ja samassa yhteydessä lanseerattiin uusi ilme takseille. Otaxin taksit ovat jatkossa valko- tai mustapohjaisia ja niissä on keltaiset teippaukset. Myös Helsingissä suunnitellaan yhtenäistä väritystä Helsingin taksikeskuksen välittämille autoille.

– Kun vuoden päästä kilpailu vapautuu, autojen ulkoasun ja brändin pitää erottua. Siinä samalla luodaan palvelukonsepti, että asiakkaat kokevat meidän autot sellaisiksi, että jatkossakin valitsevat meidät, kertoo Vesa Tuunainen Oulun taksien uudistuksen taustoista.

Värityksellä halutaan erottautua kilpailijoista.

Tuunaisen mukaan käynnissä on parhaillaan laatuprojekti, jossa keskitytään palvelun laadun parantamiseen. Vaikka hinnat tulevaisuudessa vapautuvat, Otaxin takseissa hinnasto on sama.

Uusi keltainen väri on saanut vaikutteita ulkomailta: esimerkiksi New York on tunnettu perinteisistä keltaisista takseistaan. Tuunainen on aiemmin todennut tiedotteessa keltaisen olevan globaalisti luotettavien taksien väri.

Oulun taksien uudesta värityksestä uutisoi ensimmäisenä Kaleva.

Autoilijat kustantavat teippaukset Oulussa

Taksi Helsingin välittämien autojen väritys on tulevaisuudessa joko musta tai valkoinen. Mahdollisimman pian toteutettavan uudistuksen tarkoituksena on Oulun taksien tavoin erottua kilpailijoista. Ulkonäön lisäksi hinnasto ja palvelu halutaan pitää samanlaisina autoilijasta riippumatta.

– Tulevaisuudessa haluamme, että asiakkaat tunnistavat luotettavat toimijat. Nykyään taksiliikenteen laadun tae on se keltainen kupu taksin katolla, mutta tulevaisuudessa näin ei ole, arvioi Helsingin taksiautoilijoiden toiminnanjohtaja Anssi Roitto.

Auki vielä on, kuka uuden värityksen kustantaa. Tarkoituksena kuitenkin on, että kaikki noin 1 300 Taksi Helsingin välittämää autoa olisi väritykseltään samanlaisia siihen mennessä, kun uusi lainsäädäntö astuu voimaan. Tämä tapahtuu ensi vuoden heinäkuusta alkaen.

Otaxin taksit ovat jatkossa mustia tai valkoisia ja niissä on keltaiset teippaukset.

Oulussa teipataan lähes 300 autoa. Tuunaisen mukaan tavoitteena on, että 1.1.2018 enemmistö autoista olisi jo teipattu uusiin väreihin. Teippaukset kustantavat autoilijat itse.

Helsinkiläisten taksien uudistamisesta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?