Helsingin poliisi varautunut vappuna jopa terrorin varalta – rekkaesteitä keskustan tuntumaan - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Helsingin poliisi varautunut vappuna jopa terrorin varalta – rekkaesteitä keskustan tuntumaan

Poliisi seuraa vapun tapahtumia tiiviisti.

Julkaistu: 29.4.2017 15:15

Ylikomisario Jere Roimu painottaa, että poliisin tiedossa ei ole terroriuhkaa, mutta se varautuu siitä huolimatta.

Vappu kerää ihmiset juhlimaan kaduille useissa Suomen kaupungeissa. Suurimat ihmismassat kerääntyvät Helsingin keskustaan Kauppatorille ja Kaivopuistoon. Siellä missä on paljon ihmisiä, on myös Helsingin poliisi.

Helsingin poliisilaitoksen hälytys- ja valvontatoiminnosta vastaava ylikomisario Jere Roimu kertoo Ilta-Sanomille, että tavanomaisen vapun juhlinnan valvomisen lisäksi poliisi varautuu tänä vuonna myös terrori-iskuun.

– Tänä vuonna varaudumme uudempiin uhkiin näiden kansainvälisten tapahtumien myötä. Se ei välttämättä näy kovin paljoa tuolla suurelle yleisölle, mutta poliisi varautuu kaikkeen mahdolliseen, hän sanoo viitaten muun muassa Tukholman terrori-iskuun.

– Pyrimme tekemään ennakolta sellaisia liikennejärjestelyjä, ettei raskaalla ajoneuvolla ole mahdollista ajaa väkijoukkoon. Tätä tehdään varsinkin sinne, minne kokoontuu paljon väkeä, Roimu tarkentaa.

Ylikomisario korostaa, että vaikka poliisi varautuu terrori-iskun mahdollisuuteen, ei sellaisen uhasta ole tietoa. Mielenosoituksia sen sijaan nähdään vappuna totuttuun tapaan, Roimu veikkaa.

– Vappu on yksi vuoden vilkkaimpia poliisitoiminnallisia tapahtumia. Meillä on luonnollisesti runsaasti väkeä töissä ja seuraamme tapahtumia tiiviisti huomisesta aina vapunpäivän iltaan.

– Virallisia ilmoituksia ei ole kuin perinteisestä vappumarssista, mutta internetissä käydään kyllä keskustelua, että saattaa tulla toisenlaistakin marssia. Se ei toki ole mitenkään poikkeuksellista. Ei ole heiltä epätyypillistä, etteivät he ilmoittele etukäteen, Roimu sanoo ja viittaa anarkisteihin.

Aikaisempina vuosina Helsingin vappu on mennyt Roimun mukaan kohtuullisen rauhallisesti. Hän tosin toteaa, että järjestyshäiriöitä ja pahoinpitelyitä todennäköisesti tapahtuu ainakin jossain määrin.

– Kaivopuistoon kertyy varmasti hyvin väkeä, koska sää on hyvä. Nyt on myös pitkän viikonlopun vappu ja monta päivää aikaa juhlia, joten katsotaan mitä se tuo tullessaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?