Suku ei hyväksynyt naisen seurustelua turvapaikanhakijan kanssa Kauhavalla – veli syyllistyi kolmeen pahoinpitelyyn - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Suku ei hyväksynyt naisen seurustelua turvapaikanhakijan kanssa Kauhavalla – veli syyllistyi kolmeen pahoinpitelyyn

Kauhavan vastaanottokeskus sijaitsee Kauhavan lentosotakoulun entisissä tiloissa.

Julkaistu: 28.4.2017 16:45

Kauhavalla vastaanottokeskuksessa asustellut turvapaikanhakijamies ei hyväksynyt siskonsa seurustelua toisen turvapaikanhakijamiehen kanssa. Tästä syystä hän ryhtyi väkivaltatekoihin, jotka toivat miehelle ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Rikokset tapahtuivat Kauhavan vastaanottokeskuksessa tämän vuoden tammi-maaliskuun välisenä aikana.

Jutun keskiössä ovat nainen, tämän veli sekä kolmas mies. Kaikki asuivat samaan aikaan Kauhavan vastaanottokeskuksessa, ja he hakivat turvapaikkaa Suomesta.

Vuonna 1997 syntynyt mies ei hyväksynyt sitä, että hänen siskonsa seurusteli toisen turvapaikanhakijamiehen kanssa. Sisarusten äitikään ei hyväksynyt kaksikon seurustelusuhdetta.

Seurustelusuhteesta tuohtuneena mies löi siskoaan neljästi puhelimen laturilla selkään tammi-helmikuussa. Siskolle tuli selkään kaksi ”kohoumaa”.

Maaliskuussa mies puolestaan yritti potkia ja lyödä siskonsa miestä, joka kuitenkin väisti iskut. Mies onnistui kuitenkin heittämään juomalasin uhrin kasvoihin, minkä seurauksena hänen poskeen tuli verta vuotava viilto. Poski myös turposi.

Tämän jälkeen mies pahoinpiteli siskonsa. Hän löi siskoaan nyrkillä naamaan, minkä jälkeen heidän äitinsä veti tyttären hiuksista maahan. Tämän jälkeen veli potkaisi siskoaan vielä kahdesti päähän. Sisko menetti noin vartin päästä tajuntansa. Hän oli myöhemmin myös tokkurainen.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi 19-vuotiaan miehen kolmesta pahoinpitelystä neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Oikeus antoi asiassa tuomion viime viikon tiistaina. Tuomio on lainvoimainen.

Kauhavan vastaanottokeskus sijaitsee Kauhavan lentosotakoulun entisissä tiloissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?