Presidentti Niinistö roplasi yllättäen oikeuskanslerin nimitystä – kisaan nostettu Pöysti: ”On tullut tätä väli-informaatiota” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Presidentti Niinistö roplasi yllättäen oikeuskanslerin nimitystä – kisaan nostettu Pöysti: ”On tullut tätä väli-informaatiota”

Kärkiehdokkaisiin kuuluva ja todennäköisesti tuleva oikeuskansleri Tuomas Pöysti kertoo Ilta-Sanomille olevansa odottavalla kannalla. Lopullista päätöstä ei ole vielä tehty.

Sosiaali- ja terveysministeriön sote-uudistuksen projektinjohtaja, alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti.­

28.4.2017 12:48

Helsingin Sanomat uutisoi perjantaina kolmeen eri nimettömään lähteeseensä nojaten, että oikeusministeriö on muuttanut ehdotustaan uudeksi oikeuskansleriksi.

Tieto tuli yllätyksenä, sillä viime viikolla tehtävää hakeneille ehdittiin jo ilmoittaa, että ministeriö ehdottaa oikeuskansleriksi Turun yliopiston valtiosääntöoikeuden professoria Veli-Pekka Viljasta.

Lehden mukaan ministeriö ehdottaa todennäköisesti ensi viikolla, että oikeuskansleriksi nimitettäisiin oikeustieteen tohtori Tuomas Pöysti, joka työskentelee sosiaali- ja terveysministeriössä alivaltiosihteerinä.

Ilta-Sanomien tavoittama Pöysti ei halua kommentoida hakuprosessin mutkistumista, mutta kertoo saaneensa hakemuksensa jättämisen jälkeen kahdesti kutsun haastatteluun ja tehneensä kirjallisia tehtäviä.

– Jälkimmäisessä haastattelussa tuli esiin se, millaisia painotuksia tehtävän täyttämisessä voi olla. Sitten on tullut tätä väli-informaatiota, jossa näytti tapahtuneen jokin käänne, Pöysti kertoo.

– Tunnelmat ovat odottavat, koska lopullisia päätöksiä ei ole vielä tehty, hän sanoo.

Pöysti kertoo, että tunnelma on odottava tällä hetkellä siitäkin syystä, että ensi viikolla hän saa valmisteluvastuullaan olleen sote- ja maakuntauudistukseen liittyvän valinnanvapauslain valmistelun vihdoin kokonaan pois käsistään.

– Sitten yksi vaihe sote-asiassa on takana päin, hän toteaa.

Turun yliopiston Viljanen ei halunnut kommentoida hakuprosessin käänteitä IS:lle.

HS:n mukaan nimitysasian mutkistumisen taustalla on tasavallan presidentti Sauli Niinistön tyytymättömyys oikeusministeriön alkuperäiseen ehdotukseen. Presidentti tekee nimityksestä lopullisen päätöksen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?