Perussuomalaisten uusi kulttuuriministeri on Sampo Terho - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Perussuomalaisten uusi kulttuuriministeri on Sampo Terho

Perussuomalaiset tekivät ministerivalintansa iltapäivällä.

27.4.2017 15:24 | Päivitetty 27.4.2017 16:00

Perussuomalaiset valitsivat uudeksi kulttuuri- ja eurooppaministeriksi Sampo Terhon. 39-vuotias Terho on perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja puolueen puheenjohtajaehdokas.

Puheenjohtaja Timo Soinin mukaan puolue ei joutunut äänestämään valinnasta. Kansanedustaja Mika Niikko oli myös ilmoittaunut ehdolle. Hän sanoi eduskuntaryhmän kokouksen alla, että odottaa asiasta äänestystä.

Valinnasta kertominen venyi iltapäivällä, mutta Terho ei halunnut avata perussuomalaisten sisäisiä keskusteluja, kuten ei myöskään puoleen puheejohtaja Soini.

Kulttuuri- ja urheiluministerin tehtävien siirtymisestä kokoomukselta perussuomalaisille päätettiin alkuviikosta hallituksen puoliväliriihessä. Tehtäviä on hoitanut Sanni Grahn-Laasonen, jolle jäävät opetusministerin tehtävät.

Eurooppaministerin tehtäviä on hoitanut puolueen puheenjohtaja, ulkoministeri Soini.

Kirkkonummella kasvanut Terho työskenteli ennen europarlamentaarikko- ja kansanedustajauraansa Maanpuolustuskorkeakoulun tutkijana. Terho oli europarlamentaarikko vuosina 2011–2015.

– Linjani EU:n suhteen onkin tunnettu. Ajan tiukasti Suomen kansallista etua, Terho kommentoi toimittajille valintansa jälkeen.

Kulttuuriministeriksi valittu Terho panttaa linjauksiaan

Terho sanoo, että on kunnia sekä puolueelle että hänelle itselleen vastaanottaa kulttuuriministerin tehtävät etenkin Suomen itsenäisyyden juhlavuonna. Hän toivoo, että juhlavuodesta voidaan tehdä "ennakkoluuloton".

Varsinaisista kulttuurilinjauksista hän ei suostunut heti valintansa jälkeen kertomaan vaan haluaa odottaa, kunnes hänet on virallisesti nimitetty tehtävään.

Presidentti nimittää uudet ministerit tehtäviinsä ensi viikon perjantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?