Pentti Oinoselta viiltävä kuitti perussuomalaista kulttuuriministeriä kavahtaville taiteilijoille: ”Katsottava tarkkaan, kuka tukirahat ansaitsee”

Kansanedustaja Pentti Oinosen mielestä kulttuuritapahtumiin pitää päästä kohtuuhintaisesti myös syrjäseuduilta.

–Syövät omaa leipäänsä, perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen kommentoi kulttuuriministerin ympärillä käytyä keskustelua.

26.4.2017 22:04

Perussuomalaiset saavat uuden urheilu-, kulttuuri- ja Eurooppa-ministerin salkun hallituksen lisätessä ministeriensä määrää kolmella.

Kulttuuripiireissä perussuomalainen kulttuuriministeri on jo herättänyt hämmennystä.

– Nyt on h-vetti irti, kirjoitti näyttelijä Laura Jurkka näyttelijä-kirjailija Reidar Palmgrenin Facebook-seinällä käydyssä keskustelussa.

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen remahtaa nauruun taiteilijoiden kommenteista kuullessaan.

– Syövät omaa leipäänsä. Tällaisia lausuntoja kun lukee, niin kyllä on katsottava tarkkaan kuka nämä tukirahat ansaitsee ja kuka ei.

Oinonen ihmettelee, miksi perussuomalainen kulttuuriministeri tuomitaan jo etukäteen.

– Ei ole yhtään päätöstä meidän ministeri vielä tehnyt.

Kansanedustajan mukaan perussuomalaisten tulee kuitenkin näkymään kulttuuripolitiikassa.

– Kyllä se omannäköiseksi varmaan muuttuu, kansaa läheisemmäksi ja ymmärrettävämmäksi. Kyllä tässä kulttuurissakin pitää olla perussuomalaista ajattelua. Kaikki kansalaiset kulttuurista verojen kautta maksavat, niin kyllä niiden pitää kaikkien saatavilla ollakin.

Oinosen mielestä myös syrjäkyliltä pitää päästä kulttuuririentoihin.

– Pitää päästä vähän syrjemmältäkin, ettei ne kaikki tapahtumat ole vain Helsingissä. Olen aina purnannut sitä, kun täällä Helsingissä on kaikki oopperatalot ja baletit ja kuuluisat esiintyjät.

Kansanedustajan mukaan kulttuurista pitää pystyä nauttimaan myös kohtuuhintaisesti.

– Ne liputkin ovat niin helkatin kalliita. Eläkeläinen kun lähtee tuolta korpikylistä tulemaan, niin sillähän menee eläke siihen matkaan ja lippuun. Tänne kun ostaa kalliit junaliput ja yöpymiset ja tapahtumaliput, niin ohhoh, siihen meni koko mummon kuukausieläke.

Viime vaalikaudella keskustelua herätti perussuomalaisten kulttuuripoliittinen ohjelma, jossa esitettiin muun muassa taiteilija-apurahojen lakkauttamista ja suomalaisen kulttuuriperinnön vahvempaa puolustamista. Oinosen mukaan ohjelma on edelleen ajankohtainen.

– Kyllä minä luulen että niitäkin juttuja vielä katsellaan, uskon että ne ovat vielä tätä päivää.

Perussuomalaiset kertoo uudesta ministeristään huomenna. Ennakkokaavailuissa salkun on arveltu menevän muun muassa Sampo Terholle tai Mika Niikolle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?