Kotimaa

Susimainen eläin jolkotteli kyläkaupan pihalla Kirkkonummella: ”Käyttäytyy poikkeuksellisen pelottomasti”

Julkaistu:

Asiantuntijoiden mukaan eläin näyttää sudelta ja samalta eläimeltä, joka on nähty viime aikoina Espoossa ja Kirkkonummella.
Kirkkonummen Långvikissa kyläkauppaa pitävä Sami Kurikka julkaisi perjantaiaamuna kaupan Facebook-sivuilla kuvan, jossa tietä vaikuttaisi ylittävän suden näköinen eläin.

Luonnonvarakeskuksen tutkimusprofessori Ilpo Kojolan ja Kirkkonummen riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Niklas Christensenin mielestä kuvassa näyttää olevan on susi.

– Varmaksi sitä ei pysty sanomaan, mutta arvioisin, että se on susi. Sudelta se näyttää. Kuva on niin hyvä, että sen pystyy tunnistamaan, Christensen arvioi.

– Minun silmiini se näyttäisi tässä kuvassa sudelta. Väri on epätavallinen, mutta näyttää samalta otuksella kuin klipissä, joka esiintyi IS:ssä joku päivä sitten, Kojola sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myös Christensen mielestä eläin näyttää samalta kuin aiemmin Kirkkonummella havaittu susi.

Kurikan mukaan susi pyöri alueella perjantaina aamu kymmenen aikoihin.

– Se meni tuossa reilun 300 metrin päässä kaupalta ja ylitti tien, hän kertoo.

Kuvan ottanut Teuvo Rintala kertoo olleensa ajamassa kaupan ohitse aamulla, kun huomasi tiellä eläimen. Ensin hän epäili kyseessä olevan karannut koira.

– Pääsin siihen sen kohdalle ja katsoin, että mikä koira täällä jolkottaa, kunnes huomasin, että sudeltahan tuo näyttää.


Hän pysäytti auton eläimen kohdalle, jolloin se pysähtyi tarkkailemaan autoa. Hetkeä myöhemmin hän jatkoi matkaa tiellä hitaasti eteenpäin. Autoa ihmetellyt eläin lähti hitaasti seuraamaan edellä kulkevaa ajoneuvoa.

– Pysäytin varmaan 100 metrin jälkeen ja kaivoin esiin kännykän ja ruuvasin ikkunan auki ottaakseni kuvan siitä, hän kertaa tilannetta.

Eläin pysähtyi aivan miehen auton lähettyville, jolloin hänen onnistui napata muutama onnistunut otos sudeksi veikkaamastaan eläimestä.

Hetken autoa katseltuaan ja haisteltuaan eläin päätti kuitenkin suunnata tien sivuun kohti Långvikin kylpylää.

– Sieltä tuli toinen auto vastaan, joka pysähtyi myös. Hyvät viisi minuuttia varmaan siinä olin suden kanssa ja kuvasin. Lopulta se vielä katseli meitä metsästä hetken ennen kuin painui pois.

Tutkimusprofessori Ilpo Kojolan mukaan eläimen käyttäytyminen ei ole kovin tavallista.

– Autoja monet villieläimet eivät välttämättä kovasti kavahda. Poikkeuksellisen pelottomasti tämä eläin kuitenkin käyttäytyy.