Terho esitteli tänään omaa puheenjohtaja-ohjelmaansa.
Terho ei lähtenyt arvioimaan, miten hänen ohjelmansa tekee eroa Halla-ahoon.
– Halla-aho tekee tietysti oman ohjelmansa ja esittelee sen. Minä olen tehnyt omani ja en voi spekuloida, mikä meidän eromme tulee olemaan, Terho tyytyi toteamaan.
Terho ja Halla-aho ovat hyviä ystäviä ja heidän poliittiset linjansa ovat lähellä toisiaan.
Terho on lähtenyt politiikkaan pakkoruotsin vastustajana ja maahanmuuttokriitikkona, mutta ryhmäjohtajana Terhosta on kuoriutunut yleispoliitikko.
Halla-aho taas on profiloitunut lähinnä maahanmuuttokriitikkona.
Terhon ohjelmassa ei ollut yhtä kärkeä, vaan se käsitteli useampaa politiikan lohkoa.
Terho totesi, että perussuomalaisten pitää olla monikärkinen puolue ja puolueen on pystyttävä antamaan vastauksia kaikille politiikan alueille.
Kuntavaaleissa äänestää Helsingin väestö, puheenjohtajavaalissa jäsenistö ympäri maata
Terho kiisti, että tämä olisi piikki maahanmuuttoon keskittyvälle Halla-aholle.– Minä en esittele piikkejä, esittelen omia näkemykseni siitä, miten perussuomalaiset tulee olemaan suuri puolue ja lopulta Suomen suurin puolue, Terho sanoi.
Terho on puolue-eliitin suosikki puheenjohtajavaaleissa, mutta Halla-aho on ollut vaaleissa selvästi suositumpi kuin Terho.
Esimerkiksi kuntavaaleissa Halla-ahon äänisaalis Helsingissä oli 5 868 ja Terho sai 3 381 ääntä.
– Tämä on tietysti eri vaali. Kuntavaaleissa äänestää Helsingin väestö. Perussuomalaisten puheenjohtajavaalissa äänestää meidän jäsenistömme ympäri maata, Terho näki.
Terhon ohjelma oli varsin maalaileva. Terho määritteli, mitä perussuomalaiset ovat ja mitä kaikkea politiikassa olisi ratkaistava.
Konkretiaa Terhon ohjelmassa oli melko vähän.
– Tämä on arvo- ja aatetason ohjelma, jossa katsottiin tulevaisuuteen. Siinä otettiin esiin ongelmat, joihin uskottavan puolueen on kyettävä muodostamaan vastaukset, Terho kertoi,
Tämä vaalikausi hallituksessa, EU-äänestys ensi vaalikauden asia
Konkreettisin asia Terhon puheissa oli mahdollisen EU-kansanäänestyksen järjestäminen.Terhon mielestä kevään 2019 eduskuntavaaleissa perussuomalaiset voisivat ehkä ottaa ohjelmaansa vaatimuksen ja kynnyskysymyksen siitä, että Suomessa järjestettäisiin kansanäänestys EU-erosta.
– Olen avoin sille ajatukselle, että perussuomalaiset tulee vaatimaan kansanäänestystä EU:sta, vaikka se veisi meidät oppositioon. En ota tässä vaiheessa, kaksi vuotta ennen vaaleja, kantaa siihen, mitä meidän tulisi tehdä.
– Asia ei ole tällä vaalikaudella ajankohtainen. Tämä on seuraavien vaalien tärkeä kysymys, mutta tällä vaalikaudella noudatamme hallitusohjelmaa, Terho linjasi.
Halla-ahon ja Terhon lisäksi puheenjohtajakisaan ovat ilmoittautuneet kansanedustajat Leena Meri https://www.is.fi/haku/?query=leena+merija Veera Ruoho https://www.is.fi/haku/?query=veera+ruohosekä Raimo Rautiola https://www.is.fi/haku/?query=raimo+rautiolaOulusta, Teemu Torssonen https://www.is.fi/haku/?query=teemu+torssonenKeski-Suomesta ja Riku Nevanpää https://www.is.fi/haku/?query=riku+nevanpaaSatakunnasta.
Puheenjohtajasta äänestetään puoluekokouksessa Jyväskylässä kesäkuun toisena viikonloppuna ja puheenjohtajavaali on lauantaina kesäkuun 10. päivä. Puoluekokoukseen pääsevät äänestämään kaikki perussuomalaisten jäsenet, jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa huhtikuun 28. päivään mennessä.
Kommentit
Näytä lisää