Turvapaikanhakijoita puolustanut pastori kertoo muuttavansa ulkomaille: ”Terveiset hallitukselle: voititte”

Pastori Marjaana Toiviainen kirjoittaa Facebookissa, että on joutunut pelkäämään ”henkensä edestä”.

Pastori Marjaana Toiviainen kertoo muuttavansa pois Suomesta.

20.4.2017 11:25

Oulunkylän seurakunnan pastori Marjaana Toiviainen kertoo julkisella Facebook-sivullaan aikovansa muuttaa ulkomaille.

Toiviainen aloittaa kirjoituksensa kertomalla, mitä hänen käsityksensä mukaan on rasismi Suomessa. Toiviainen kertoo, että hänen kotiinsa olisi asennettu keskiviikkona hälytysjärjestelmä, jolla hän saa apua tarvittaessa napin painalluksella.

– Kun minä, valkoinen nainen, pelkään henkeni edestä, minulle annetaan kotiin hälytysjärjestelmä ja piippaava nappi, jolla saan paikalle apua, kun tarvitsen. Poliisi tulee suoraan, Toiviainen kirjoittaa.

Toisilla tällaista mahdollisuutta ei Toiviaisen mukaan ole.

– Kun erivärisen ystäväni kädet poltetaan polttopullolla, kun häntä seurataan kotiin ja hän pelkää, että hänet tapetaan, kun uusnatsit tai mitä he ovatkaan vainoavat heitä, kun he saavat satoja ja tuhansia tappouhkauksia, kukaan ei auta. Poliisi sanoo, ettei mitään ole tehtävissä, Toiviainen kirjoittaa.

Toiviaisen kirjoittaa, ettei voi enää asua Suomessa. Hän kertookin muuttavansa ulkomaille toukokuussa.

– Terveiset hallitukselle: voititte, Toiviainen kirjoittaa.

Turvapaikanhakijoiden puolesta puhuneesta pastorista on tehty useista kanteluita tuomiokapituliin, Kotimaa24 uutisoi viime viikolla. Julkaisun mukaan kanteluita on tehty ainakin 23.

Toiviainen on ollut mukana perustamassa kotimajoitusta turvapaikanhakijoille tarjoavaa Refugees Welcome -verkostoa. STT:n mukaan Toiviainen oli näkyvästi esillä Metsälän vastaanottokeskuksessa, Pasilan poliisitalolla ja Helsinki-Vantaan lentokentällä järjestetyissä mielenosoituksissa.

Toiviainen ei halunnut kommentoida Ilta-Sanomille päätöstään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?