Maailman talousfoorumi selvitti: Suomi on maailman turvallisin matkailumaa – yhdeksäntenä todellinen yllättäjä

Maailman talousfoorumi kertoo, että koko maailmassa on turvallisinta matkustaa Suomeen. Myös muotimaailman ”raamattu” Vogue ylistää Suomea trendikkääksi.

Aldilla Tanemaru Indonesiasta ja Fok Pui Yuen Hong Kongista jouluruokamaistiaisilla Tuomaan markkinoilla Senaatintorilla Helsingissä vuonna 2016.

Maailman talousfoorumi eli World Economic Forum listasi maailman matkailumaat tuoreessa raportissaan. Suomi voitti kaikki muut turvallisuudessa laajassa, 387-sivuisessa raportissa. Raportissa on arvioitu muitakin asioita, kuten kestävää kehitystä ja maiden kilpailukykyä. Vertailussa oli mukana 136 maata.

Myös muotimaailman arvovaltaisimpiin lehtiin kuuluva Vogue ylistää Suomea juuri turvallisuudesta. Lehti kertoo Maailman talousfoorumin listasta ja korostaa, että listan turvallisimpana komeilee Suomi.

– Tiedämme, että ei tarvita enää uusia syitä matkustaa Suomeen, mutta tänä vuonna tämä pohjoinen maa juhlii 100-vuotista itsenäisyyttään. Kaiken lisäksi Suomi on nimetty maailman viidenneksi onnellisimmaksi maaksi – ehkäpä siksi, että suomalaiset juovat alkoholia mielellään kotona vain alusvaatteet yllään, Vogue muistuttaa leikillisesti.

”Muotiraamattu” kehuu Suomea trendikkääksi

Voguen mukaan Suomi on juuri nyt hyvin trendikäs.

– Nyt Suomi on nimetty maailman turvallisimmaksi maaksi, lehti kertoo.

Lehden mukaan monen huolestuneen matkailijan tärkeimpiä syitä matkakohteen valintaan on juuri turvallisuus.

Lehti muistuttaa, että arvion tekijä Maailman talousfoorumi eli World Economic Forum on luotettava, onhan se voittoa tavoittelematon säätiö.

– Kaiken lisäksi nyt on ilmestynyt uusi arvio, jonka World Economic Forum on tehnyt myös matkailun turvallisuuden näkökulmasta, Vogue hehkuttaa.

Maailman talousfoorumin listan turvallisimman maan kymmenen kärki on seuraava:

1. Suomi

2. Yhdistyneet arabiemiirikunnat

3. Islanti

4. Oman

5. Hong Kong (Kiinan erityishallintoalue)

6. Singapore

7. Norja

8. Sveitsi

9. Ruanda

10. Qatar.

Huomionarvoista oli, että Ruotsi oli 16. ja Tanska vasta 27. Saksa oli 51. Kreikka 53., Yhdysvallat 84. ja Venäjä 109.

Sijalla yhdeksän oleva Ruanda kiinnittää kuitenkin suurimman huomion. Keskiafrikkalaisessa valtiossa tapahtui vuonna 1994 kansanmurha, jossa kuoli kolmen kuukauden aikana arviolta noin 800 000 ihmistä. Olot ovat sen jälkeen kuitenkin rauhoittuneet merkittävästi.

Suomen ulkoministeriön tuoreimman, tammikuun alussa julkaistun matkustustiedotteen mukaan Ruandan turvallisuustilanne on ”suhteellisen vakaa”. Kongon demokraattisen tasavallan puolella käydyt taistelut vaikuttavat kuitenkin aika ajoin myös Ruandan puolelle.

– Terrori-iskujen mahdollisuus on olemassa. Vältä väkijoukkoja. Vältä tarpeetonta matkustamista Burundin ja Kongon demokraattisen tasavallan raja-alueille, UM:n tiedotteessa todetaan.

Turvattomimmat matkailumaat olivat listauksessa Ukraina 127., Honduras 128., Kenia 129., Egypti 130., Venezuela 131. Nigeria 132. Pakistan 133., El Salvador 134. Jemen 135. Kaikkein turvattomin oli Kolumbia. Se oli siis 136.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?