Hurja onnettomuus Saariselällä – pojan moottorikelkka lensi ilmassa pakettiauton kylkeen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Hurja onnettomuus Saariselällä – pojan moottorikelkka lensi ilmassa pakettiauton kylkeen

Julkaistu: 15.4.2017 12:59

Lapissa, Saariselällä sattui pitkänäperjantaina traaginen moottorikelkan ja pakettiauton välinen liikenneonnettomuus.

Lapin poliisin mukaan onnettomuus tapahtui ennen iltayhdeksää Laanilantiellä, jonka ylitse menee epävirallinen ja merkitsemätön kelkkaura.

Moottorikelkkailija tuli kelkkauraa pitkin tien ylitykseen, kun toistaiseksi tuntemattomasta syystä hänen kelkkansa ajautui pois uralta oikealle, jossa oli pieni nyppylä.

Moottorikelkka lähti ilmalentoon ja se törmäsi Laanilantietä pitkin ajaneen pakettiauton kylkeen. Moottorikelkkaa kuljettanut poika lensi hankeen. Poika loukkaantui sen verran vakavasti, että hänet kuljetettiin Rovaniemelle Lapin keskussairaalaan hoidettavaksi. Poliisilla ei ole pojan vammoista kuitenkaan tarkempaa tietoa.

Pakettiautoa kuljettanut noin 30-vuotias nainen ei saanut vammoja, mutta pakettiauton kylki meni lyttyyn. Poika ja nainen olivat yksin liikkeellä.

Poikaa ei ole vielä kuultu asian tiimoilta. Poikaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Hänellä ei ollut siis tarvittavaa ajokorttia.

Moottorikelkan kuljettaja oli alaikäinen. Rikoskomisario Kirsi Huhtamäki Lapin poliisista ei kerro kuitenkaan sitä, onko poika yli 15-vuotias, eli rikosoikeudellisessa vastuussa. Jos tekijä on siis alle 15-vuotias, tapaus ei etene koskaan oikeuteen asti, vaan poliisi lopettaa rikostutkinnan.

Poliisin mukaan pakettiauton kuljettaja ja moottorikelkan kuljettaja olivat paikkakuntalaisia. Alkoholilla ei epäillä olevan osuutta asiaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?