SS: Miesjoukko kaappasi turvapaikanhakijan ja kuljetti soramontulle hakattavaksi

Julkaistu:

Rikosepäily
Savon Sanomien mukaan turvapaikanhakija kuljetettiin pakettiautossa kymmenen kilometrin päähän pahoinpideltäväksi.
Savon Sanomat uutisoi, että viiden siilinjärveläismiehen epäillään pahoinpidelleen afganistanilaisen turvapaikanhakijan lokakuussa 2016.

Lehden mukaan miehet olivat kaapanneet keski-ikäisen turvapaikanhakijan keskellä yötä pakettiautoon Siilinjärven keskustassa ja kuljettaneet tämän noin kymmenen kilometrin päässä sijaitsevalle soramontulle, jossa he olivat pahoinpidelleet hänet. Tämän jälkeen miehet jättivät turvapaikanhakijan maastoon ja häipyivät paikalta.

Lehti kirjoittaa, että miehiä syytetään vapaudenriistosta ja pahoinpitelystä.

Syyttäjä vaatii yhdelle syytetyistä vähintään kahden kuukauden ehdotonta vankeutta tai yhdyskuntapalvelua. Neljälle miehistä syyttäjä vaatii vähintään kahden kuukauden ehdollisia vankeusrangaistuksia. Käräjäoikeus antaa ratkaisunsa asiassa tällä viikolla.

Savon Sanomien mukaan miespuolinen uhri on kuvaillut menettäneensä pahoinpitelytilanteessa hetkeksi tajuntansa ja heränneensä soramontusta myöhemmin yöllä.

Uhri on kertonut kävelleensä herättyään tien varteen ja pyytäneensä apua ohikulkeneelta autoilijalta. Kuski otti hänet kyytiin ja heitti paikkaan, josta hän oli pystynyt kävelemään vastaanottokeskukseen aamuyöllä. Mies oli kertonut saamistaan vammoista vastaanottokeskuksen vartijalle seuraavana päivänä, ja vartija oli soittanut paikalle poliisit.

Lehti kirjoittaa epäiltyjen myöntäneen pari viikkoa myöhemmin suoritetuissa poliisikuulusteluissa tapahtumien kulun pääpiirteittäin. Osalla on ollut eriäviä näkemyksiä tapahtumien vakavuudesta ja kestosta, sekä omasta osallisuudestaan tapahtuneeseen.