Kotimaa

Testasimme, miten helsinkiläiset reagoivat vastaantulevaan Lauri-pandaan

Julkaistu:

rac
Useimmat ohikulkijat toivottivat pandat tervetulleiksi Suomeen. Kritiikkiäkin tuli.
Suomi ja Kiina allekirjoittivat keskiviikkona sopimuksen 15-vuotisesta pandojen tutkimus- ja suojeluhankkeesta. Samalla varmistui kahden jättiläispandan saapuminen Suomeen ja Ähtärin eläinpuistoon.

Pandat saapuvat lainaksi Kiinalta vuoden loppupuolella, jos hanke etenee ilman suuria vastoinkäymisiä.

Artikkelin videolla ohikulkijat kertovat, mitä mieltä ovat jättiläispandoista ja pandahankkeesta. Videolla näet myös kaksi pandamaista koiraa ja panda-asuisen toimittajan.

Pandat itse mutustelevat vielä tällä hetkellä bambua autuaan tietämättöminä edessä olevasta pitkästä matkasta. Samaan aikaan Suomessa hanketta on sekä ihasteltu että kritisoitu.

Ähtäriläinen mies on tehnyt muun muassa valituksen Vaasan hallinto-oikeuteen kaupungin pandatalolle tekemästä rahoitustakauksesta. Voit lukea valituksen tehneen ähtäriläismiehen haastattelun täältä.


Helsingissä ohikulkijat suhtautuivat pandojen tuloon pääasiassa myönteisesti. Vastaajien mukaan pandat ovat juuri niin söpöjä kuin kerrotaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ihmiset ovat arvokkaita ja siihen arvokkuuteen liittyy läheisyyden tunne. Sellainen eläin, joka näyttää ihmiseltä, herättää ihmisissä helliä tunteita ja arvokkuutta, Tuija Hirvikoski totesi.

Kaukaa kuljetettavien eläinten pitäminen vankeudessa ei ollut kaikkien mieleen. Kritiikkiä tuli myös kaikille eläintarhoille yhteisesti.

– En ymmärrä, että tuodaan tänne asti eläimiä. Tämä ei ole millään tavalla heidän ympäristöään. En ymmärrä muutenkaan eläintarhoja. En aio opettaa omia lapsia käymään niissä, Valentina La Fiura kommentoi.

Ähtärin kaupungin rahoitustakaus pandatalolle on tällä hetkellä väliaikaisessa täytäntöönpanokiellossa, mutta pandaprojekti etenee tästä huolimatta kovaa vauhtia eteenpäin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt