Passat on laskeutunut – ”Tein työn enkä turhia kysellyt”

Tiistaista lähtien ohikulkijoita talon katolla hämmästyttänyt farmariauto laskeutui sievästi maan pinnalle Yli-Iin Karjalankylässä torstaina puolilta päivin.

6.4.2017 13:30

Auton omistaja seurasi kulkupelinsä nostamista pihalla. Hänen mukaansa kyseessä oli jäynä eli pila, joita hän sanoo harrastavansa aina toisinaan.

Auton nostoa hoitanut autonkuljettaja Markus Karvonen Maarakennus Ville Niemelä Oy:stä Kiimingistä arveli, että 1200-kiloinen Passat nousee piipusta kevyesti.

– Helppo homma, helpompi kuin auton katolle nostaminen, Karvonen kommentoi ennen tehtävää.

VW Passat nousi katolta pihalle muutamassa minuutissa. Karvosen ammattitaitoa tarvittiin myös autoa katolle nostettaessa.

Punainen Passat nousi keveästi piipun nokasta maahan Yli-Iin Karjalankylässä torstaina.

– Sain työkeikan, jossa määriteltiin, että 1200 kiloa painava kohde nostetaan viitisen metriä paikasta toiseen. Vasta perillä selvisi mistä oli kysymys. Tein työn tilauksen mukaan enkä turhia kysellyt, Karvonen kertaa alkuviikon tapahtumia.

Ilta-Sanomat kertoi piipun päällä nököttävästä Volkswagen Passatista tiistaina. Sen jälkeen poliisi sai tapauksesta useita ilmoituksia. Oulun kaupungin rakennusvalvonta ilmoitti siirtävänsä auton maan pinnalle, jos omistaja ei tee sitä ennen torstai-iltapäivää kello neljää.

Omistaja tilasi nosturin paikalle torstaina aamulla. Sitä odotellessa hän mietiskeli Passatille seuraavaa käyttöä.

Autonkuljettaja Markus Karvonen nosti auton katolle ja sieltä pois.

– Jos sen siirtäisi katon harjalle, niin olisiko kysymyksessä ympäristötaideteos? Voisinhan tuon myydäkin. Tai sitten otan öljyt ja bensatankin pois ja laitan sen tuohon pihalle pystyyn taideteokseksi, Passatin omistaja pohtii.

Omistajan mielestä auto piipun nokassa voisi olla suomalaista ITE-taidetta. Sillä tarkoitetaan kouluttamattomien taiteilijoiden arjen ympäristöissä syntyvää taidetta. ITE tulee sanoista Itse tehty elämä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?