Postivaras piinasi Savonlinnaa – oopperaliput, valuutta ja lahjakortit katosivat jakoreitin varrella - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Postivaras piinasi Savonlinnaa – oopperaliput, valuutta ja lahjakortit katosivat jakoreitin varrella

Syyteharkinta viime vuonna Savonlinnan postissa paljastuneista arvopostivarkauksista on loppusuoralla.

Arvopostia katosi tuhansien eurojen edestä.

6.4.2017 7:20

Kihlakunnansyyttäjä Antti Kolehmainen sanoo olevansa valmis nostamaan syytteet varkaudet poliisille tunnustanutta postimiestä vastaan vielä kuluvan huhtikuun aikana. Etelä-Savon käräjäoikeudessa juttua päästäneen käsittelemään kuitenkin vasta syksyllä. Rikosnimikkeinä ovat ainakin varkaus ja viestintäsalaisuuden rikkominen.

Posti teki viime vuoden elokuussa poliisille tutkintapyynnön Savonlinnassa parin viime vuoden aikana kadonneista postilähetyksistä. Jo ennen sitä poliisi oli saanut ihmisiltä yksittäisiä ilmoituksia kadonneista posteista. Poliisi pääsi varkaan jäljille postin kuljetettavaksi jätettyjen oopperalippujen kadottua matkalla vastaanottajilleen.

Joulukuun alussa poliisi otti kiinni varkauksista epäiltynä Postin pitkäaikaisen työntekijän. Esitutkinnassa tämä tunnusti varastaneensa parin vuoden aikana arvolähetyksiä usean tuhannen euron edestä. Oopperalippujen lisäksi hän tunnusti varastaneensa myös valuuttalähetyksiä, kirjeissä olleita lahjakortteja ja muun muassa teatterilippuja. Myös postin kuljetettavaksi jätettyjä ravilippuja oli kadonnut.

Joulukuussa poliisin tiedossa oli parikymmentä henkilöä, joiden postia epäilty tunnusti varastaneensa. Tutkinnan aikana tapauksia tuli esille enemmänkin ja poliisi joutui kuulemaan suuren joukon asianosaisia.

Syyttäjän mukaan asianomistajia jutussa ovat sekä postia lähettäneet että sen vastaanottajiksi merkityt henkilöt. Kaikilla heillä ei kuitenkaan ole vaatimuksia epäiltyä kohtaan.

Varkaudet tunnustanut Jarmo Linnamurto oli Savonlinnassa merkittävässä asemassa ollut paikallispoliitikko. Hän oli muun muassa SDP:n kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen varajäsen, Itä-Savon koulutuskuntayhtymän hallituksen ja Savonlinnan työväenyhdistyksen puheenjohtaja.

Rikosten paljastuttua hän pyysi tekojaan julkisesti anteeksi ja selitti niitä peliriippuvuudella. Siihen hän kertoo saaneensa asiantuntija-apua.

Linnamurto eronnut kaikista merkittävistä luottamustehtävistään. Hän ei ole ehdolla kunnallisvaaleissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?