Sipilä otti kantaa pakkopalautuksista nousseeseen kohuun suorassa lähetyksessä: ”Pitäisi aina faktat olla kohdallaan”

Pääministeri ja keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä oli ISTV:n kuntagrillin tentissä. Haastattelussa oli esillä myös muita ajankohtaisia kysymyksiä, kuten Afganistaniin palautettavien tapaus.

Juha Sipilä vastasi suorassa lähetyksessä kysymyksiin mm. turvapaikanhakijoiden palautuslennoista Afganistaniin ja tänään eduskunnan täysistunnossa käsiteltävästä sote-uudistuksesta.

Turvapaikanhakijoiden pakkopalautuksen nousivat puheenaiheeksi heti lähetyksen aluksi. Tallenteen haastattelusta näet jutun pääkuvana olevalta videolta.

– Tästä pyysin eilen Migriltä tietoa. Pikkaisen liikutaan äärirajoilla tässä poliittisessa viestinnässä, koska poliisilta saamani tiedon mukaan alaikäisiä lapsia tai raskaana olevia naisia ei ollut tuolla lennolla.

Sipilä otti täten kantaa vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön sosiaalisessa mediassa esittämiin väitteisiin, joita poliisi ehti oikoa. Pakkopalautukset ovat pääministerin mukaan ”normaalia toimintaa”.

– Pitäisi aina faktat olla kohdallaan. Ei se minunkaan oikeustajuuni sopisi, jos siellä olisi raskaana olevia naisia tai lapsia. Poliisilta saatujen tietojen mukaan lento on sujunut rauhallisesti ja kaikkien ihmisoikeussopimusten mukaan on toimittu, Sipilä kommentoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?