Putin haluaa tavata Trumpin Suomessa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Putin haluaa tavata Trumpin Suomessa

Reutersin mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin haluaa tavata Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin Arktisen neuvoston kokouksessa.

30.3.2017 14:29 | Päivitetty 30.3.2017 16:34

Venäjän presidentti Vladimir Putin on sanonut torstaina, että haluaa tavata Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin Suomessa.

Reutersin mukaan Putin haluaa tavata Trumpin Arktisen neuvoston kokouksessa. Suomen puheenjohtajuus Arktisessa neuvostossa alkaa virallisesti 11. toukokuuta.

Helsingin Sanomat kertoi joulukuussa, että Suomi kaavailee Arktisen neuvoston huippukokouksen järjestämistä Suomessa mahdollisesti nyt kuluvana vuonna.

– Uskoakseni Suomi sopii tähän tarkoitukseen hyvin, ja Helsinki on erittäin sopiva näyttämö järjestää tämän kaltainen tapahtuma, Putin vastasi RT:n mukaan kokouksessa paikalla olevalle presidentti Sauli Niinistölle, jolta oli kysytty halukkuutta tapaamisen järjestämiseen.

Sauli Niinistö ja Vladimir Putin tapasivat Arktisen neuvoston foorumissa Arkangelissa.­

Hän kuitenkin lisäsi, että mahdollista tapaamista tulisi valmistella huolellisesti ”molemmilla puolilla”.

– Jos tämä tapahtuu, me – ja minä henkilökohtaisesti – olisin iloinen osallistumisesta tällaiseen tapahtumaan. Jos ei, niin tapaaminen voisi tapahtua G20-kokouksen yhteydessä heinäkuussa, Putin jatkoi.

Alla olevalla videolla Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola esittelee näkemyksiä Trumpin ja Putinin mahdollisesta kohtaamisesta Suomessa.

Uutistoimisto Reuters kertoi tammikuussa Trumpin osallistuvan Hampurissa heinäkuussa pidettävään G20-kokoukseen. Asiasta uutisoitiin myös Trumpin Saksan liittokansleri Angela Merkelin kanssa käymän puhelinkeskustelun jälkeen. Kremlin tiedottaja Dimitri Peskov piti tammikuun lopulla mahdollisena, että Trump ja Putin tapaisivat toisensa ensimmäisen kerran jo ennen G20-kokousta.

Voit seurata suoraa RT:n lähetystä Arkangelista Arktisen neuvoston foorumista alla olevasta ikkunasta.

Jos video ei näy oikein, voit katsoa sitä tästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?