Neljää ulkomaalaistaustaista miestä epäillään taposta Tampereella – poliisi: ”Ei asuntoon ole vahingossa menty” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Neljää ulkomaalaistaustaista miestä epäillään taposta Tampereella – poliisi: ”Ei asuntoon ole vahingossa menty”

Poliisi epäilee neljää ulkomaalaistaustaista miestä Tampereen Hervannassa viime viikon torstaina tapahtuneesta taposta.

28.3.2017 20:34

Epäilyn mukaan ulkomaalaistaustainen miesnelikko tunkeutui yksityisasuntoon torstai-iltana kahdeksan aikoihin, jonka jälkeen siellä olleita henkilöitä pahoinpideltiin.

Yhtä asunnossa ollutta, yli 30-vuotiasta kantasuomalaista miestä iskettiin teräaseella vartaloon, ja hän menehtyi lähes välittömästi. Uhri ja epäillyt tekijät eivät tunteneet toisiaan.

Rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Joni Länsipuro ei yksilöi teräasetta tutkinnallisten syiden takia. Hän ei ota siihenkään kantaa, onko tekoväline poliisin hallussa.

– En ota siihen kantaa puoleen enkä toiseen, Länsipuro selvittää.

Tämänhetkisten tietojen mukaan tekoon ei liity erityistä suunnitelmallisuutta.

– Tutkinnassa ei ole paljastunut, että tätä olisi erityisesti suunniteltu ja että sinne asuntoon olisi menty tekemään henkirikosta. Tässä saattaa olla muut motiivit, joiden perusteella sinne asuntoon on alunperin menty, Länsipuro.

Tutkinnallisten syiden perusteella hän ei kuitenkaan lähde spekuloimaan mahdollisella motiivilla.

– Poliisilla on siitä käsitys, mutta en voi sitä tässä vaiheessa kommentoida, koska kuulustelut ja koko tutkinta ovat vasta alkuvaiheessa. Mutta ei sinne asuntoon ole vahingossa menty, Länsipuro kertoo.

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi taposta epäillyn afrikkalaistaustaisen miehen maanantaina. Poliisin hallussa on tällä hetkellä kolme muuta miestä, joista poliisi esittää yhtä vangittavaksi keskiviikkona. Kahden muun mahdollisesta vangitsemisesta päätetään myöhemmin tällä viikolla.

Kaikki epäillyt ovat asuneet Suomessa jo ”pitkän aikaa”, eivätkä he ole turvapaikanhakijoita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?