Paras kunta Suomessa on tutkimuksen mukaan Pirkkala ja Kauniainen on toinen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Täällä asuvat Suomen tyytyväisimmät asukkaat – listalla uusi kärkikunta

Turun ja Tampereen lähikunnat pärjäsivät hyvin, kun suomalaisilta kysyttiin, kuinka hyvin he viihtyvät kotikunnassaan.

Peruspirkkalainen-patsas tyytyväisenä Pirkkalan keskustassa.­

27.3.2017 23:12

Turun lähikunnista Epsi Ratingin tutkimuksessa kymmenen kärjessä olivat Naantali, Kaarina, Lieto ja Raisio. Mukana tutkimuksessa oli iso määrä suuria kuntia – tutkimusalueilla asuu yli 4,2 miljoonaa suomalaista.

Myös Tampereen lähikunnat pärjäsivät tutkimuksessa hyvin. Ykköseksi ampaisi Tampereen naapuri ja tutkimuksen kestomenestyjä Pirkkala. Se tiputti Tampereen toisen naapurikunnan Lempäälän viimevuotiselta kärkisijalta. Pirkkala pärjäsi erinomaisesti myös toissa vuonna, muttei ollut viime vuonna mukana tutkimuksessa. Isoveli Tamperekin pärjäsi hyvin. Se oli tutkituista 75 kunnasta sijalla 16 ja paras yli 100 000 asukkaan kaupungeista.

Tampereella, Helsingissä ja Espoossa ja oltiin asumiseen Suomen keskiarvoa tyytyväisempiä kaikissa ikäryhmissä. Tampereella ovat tyytyväisiä erityisesti yli 59-vuotiaat.

Kakkossijalle tutkimuksessa tuli Kauniainen. Muutenkin tyytyväisimmät kuntalaiset asuvat usein suurten kaupunkien lähellä, pienemmissä kunnissa. Seinäjoki oli tutkimuksen ainut selvästi suuri kunta kärkikymmenikössä.

Vähiten tyytyväisiä kotikuntaansa olivat Raaseporin ja Pietarsaaren asukkaat.

Epsi Rating haastatteli kyselyä varten yli 10 000 ihmistä vuoden 2016 syksyllä. Heiltä kysyttiin muun muassa palveluihin kohdistuvia odotuksia ja niiden täyttymistä sekä sitä, kuinka lähellä täydellistä asuinkuntaa vastaajan asuinkunta on.

Mukana olivat Suomen 46 asukasluvultaan suurinta kuntaa ja lisäksi 29 pienempää. Pienimmät mukana olleet kunnat olivat Laihia ja kakkoseksi pinnistänyt Kauniainen.

Epsi Rating tekee tutkimuksen joka vuosi. Yhtiö tuottaa tutkimus- ja mittaustietoa eri toimialoilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?