Vihreä Nissan lepää kyljellään Tornion keskustassa – poliisi kertoo, miksi ei puutu tapaukseen

Julkaistu:

Poliisipartio on käynyt tarkastamassa auton jo kahdesti.
Torniolaisia kulkijoita hämmentää kadun reunassa kyljellään oleva henkilöauto. Vihreä Nissan, ilmeisesti Almera, on ollut Tornion Välikadulla kyljellään jo jonkin aikaa.

Miten auto on joutunut kyljelleen ja kenelle se kuuluu? Onko syytä epäillä rikosta?

Oulun poliisin johtokeskuksen päivystäjä Pekka Rautio sanoo, että autosta ei ole tehty rikosilmoitusta.

– Poliisipartio on käynyt kaksi kertaa tarkastamassa auton. Ensimmäisen kerran siellä käytiin viime yönä, Rautio kertoi sunnuntai-iltana.

Kyljellään oleva auto ei ole poliisin asia, sanoo Rautio. Se ei aiheuta liikenteelle vaaraa.

– Jos auto olisi tahallaan ajettu noin, kyseessä olisi liikenteen vaarantaminen ja kolari. Silloin se olisi poliisin asia. Nyt näyttää siltä, että kyse on ilkivallasta.

Rautio sanoo, että kolme, neljä miestä saa helposti auton nostettua kyljelleen.

Poliisi puuttuu myös tilanteeseen, jos autosta alkaa vuotaa öljyä tai muita nesteitä. Silloin kyseessä on ympäristörikos.

Poliisi odottaa, että auton omistaja korjaa ajoneuvonsa pois kadulta. Auton rekisteritietoja tutkittaessa IS:lle paljastui, että kyljellään olevassa ajopelissä on väärä rekisterikilpi. Liikenneturvallisuusvirasto Trafin ajoneuvorekisterin mukaan kilpien pitäisi kuulua harmaalle Citroen Xsara -henkilöautolle.

Rekisteritietojen mukaan ajoneuvolla on maksamattomia ajoneuvoveroja ja määräaikaiskatsastus tekemättä. Verojen eräpäivä oli viime viikolla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt