Kotimaa

Kommentti: Hjalliksen ja Sipilän sauna­diili ei kestä moraalista päivänvaloa – Harkimo aneli paikkaa Veikkauksessa jo vuosi sitten

Julkaistu:

politiikka
Harry ”Hjallis” Harkimo (kok) aneli pääministeri Juha Sipilältä (kesk) Veikkauksen hallituspaikkaa viime keväästä lähtien, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.
Veikkauksen ympärillä nähtiin maaliskuun alussa omalaatuinen kohunäytelmä, kun omistajaohjauksesta vastaava pääministeri Juha Sipilä nosti sipoolaisen naapurinsa ja saunakaverinsa, kansanedustaja-liikemies Harry Harkimon Veikkauksen hallitukseen ohi kokoomuksen virallisen ehdokkaan, kansanedustaja Timo Heinosen (kok).

Kuviohan oli umpiouto, ja on yhä.

Veikkaus sponsoroi Jokereita noin 200 000 eurolla.

Nyt Jokerien pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Harry Harkimo istuu siis pääministerin mahtikäskyllä tai pikemminkin luvalla myös sponsorirahaa Jokereille jakavan Veikkauksen hallituksessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Järjestely ei kestä moraalisesti päivänvaloa, ja lisätiedot tekevät Harkimon ja Sipilän ”diilistä” yhä kyseenalaisemman.

Harkimo ja Sipilä ovat toistuvasti kiistäneet, että kyseessä olisi heidän kahdenvälinen ”diilinsä”, jossa kokoomus olisi syrjäytetty.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Harkimo kärtti paikkaa pontevasti kuitenkin jo vuosi sitten 30. maaliskuuta 2016 pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa pidetyssä saunaillassa, jonne Sipilä oli kutsunut pienen joukon kokoomusvaikuttajia keskustelemaan Suomen kasvun eväistä ja yrittäjyyden edellytyksistä.

Eli jo pari kuukautta ennen kuin rahapelimonopoliyhtiöt Ray ja Fintoto fuusioitiin Veikkaukseen!

Kaiken lisäksi vain pari viikkoa aikaisemmin Harkimon ex-puoliso Leena Harkimo (kok) oli jättänyt paikkansa ns. vanhan Veikkauksen hallituksessa.

Kello 18 alkanut tilaisuus alkoi tiettävästi heti Harkimon kysymyksellä, järjestääkö Sipilä hänet uuden Veikkauksen hallitukseen.

Samaa tivaamista jatkui koko illan ajan, IS:lle on kerrottu. Kokoomuksen yrittäjyyspolitiikan tavoitteet jäivät Veikkauksen hallituskuvioiden varjoon.

 

Tilaisuus alkoi tiettävästi heti Harkimon kysymyksellä, järjestääkö Sipilä hänet uuden Veikkauksen hallitukseen.

Sekä Harkimon että Sipilän aikaisemmat puheet joutuvat outoon valoon.

Vielä 4. maaliskuuta Harkimo kiisti Ilta-Sanomille, että hän olisi sopinut oman ”diilinsä” hallituspaikasta Sipilän kanssa:

”Ei” vastasi Harkimo asiaa koskeneeseen kysymykseen ja jatkoi:

– Olemme me koko ajan yhteydessä, mutta tästä ei ole puhuttu sen enempää. Sipilä on valinnut minut kolmesta. Ryhmänjohtaja Kalle Jokinen (kok) on ilmoittanut minulle, että hän esittää kolmea ja Sipilä saa valita, Harkimo vastasi.

Alla olevassa videolla Kalle Jokinen Ilta-Sanomien haastattelussa maaliskuun alkupuolella.


Sipilän ja Harkimon ”diili” on haissut koko ajan kuin brasilialainen sisäpiirifile, mutta asia on hautautunut jonnekin näinhän täällä aina toimitaan -hyvävelimaastoon.

Urheilupolitiikassa se on huomattavasti enemmän maan tapa kuin politiikassa.

Veikkauksen nimityskohun aikana naurettavaan valoon joutui kokoomuksen eduskuntaryhmä ja sen puheenjohtaja Kalle Jokinen. Iso kuvio unohdettiin, siis Jokereiden, Veikkauksen ja Harkimon päivänvaloa kestämätön kombinaatio.

Entäpä se jääviys? Sponsorisopimukset eivät kuulemma kuulu Veikkauksen hallitukselle eikä Harkimolle.

Eipä tietenkään.

Uskotaan, joo joo, eikä niistä puhuta Jokereiden aitiossakaan kuin korkeintaan kuiskaillen.

Mutta rohkea mies on myös omistajaohjauksesta vastaava pääministeri Sipilä. Harkimo ei ole tiettävästi Sipilän sukulainen, mutta urheilurahojen moguli hän on.

Nyt siis Sipilän tuella ja valtakirjalla. Luulisi, että Sipilä olisi oppinut näitä asioita varomaan. Luulisi.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Kahden rouvan riita hikisestä vaatekappaleesta nousi maailmanlaajuiseksi uutiseksi – nyt puhuu toinen pukari
   Tennis
  3. 1990-luvulla syntyneet ”janoiset sankarit” työllistivät Sisä-Suomen poliisia – mies yritti huijata lonkerokuitilla, toinen tirvaisi tuttavaansa
   Kotimaa
  4. Muistatko Täydellisten naisten pyöreäposkisen Juanitan? Huima muodonmuutos: 17-vuotiasta näyttelijää ei ole tunnistaa tuoreista kuvista
   TV & elokuvat
  5. Viikon olut: Jos odotat lasilliseltasi humaloitua hedelmämehua, saatat pettyä
   Oluet
  6. Kemiläismies ei suunnitellut räjähdysaineen valmistamista – krp tutkii vielä kerrostaloasunnosta löydettyjä aineita
   Oulun seutu
  7. Hallitus kuulee poliisijohtoa seksuaalirikosepäilyistä  –  Luvassa lisärahaa?
   Politiikka
  8. Finnairin käyttämästä järjestelmästä paljastui tietoturva-aukko: Älä paljasta tärkeää tietoa lentovarauksestasi
   Tietoturva
  9. Tunti sitten
  10. Veikkauksen kassakaapista 150 000 euron varastamisesta epäilty on kertonut tapahtumista avoimesti poliisille – valtaosa rahoista saatu takaisin
   Kotimaa
  11. Kommentti: Palkka jopa 7 000 e/kk ja varma työ – kaikki alkoi 2,5 tunnin testistä
   Taloussanomat
  12. Laura, 34, tavoittelee ”täydellisen virheetöntä” ulkonäköä hinnalla millä hyvänsä – ystävät pelkäävät kaunottaren kuolevan leikkauspöydälle
   Viihde
  13. Näytä lisää