Terrori-iskujen seuraus: Helsinki-Vantaan lentokentän poliiseilla nykyisin konepistoolit

Brysselin lentokentälle vuosi sitten tehty terrori-isku on johtanut siihen, että poliisin varustusta on jykevöitetty myös Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Poliisi kuvattuna Helsinki-Vantaan lentoasemalla 2011.

22.3.2017 19:25

– Poliisilla on asianmukainen varustus. Pienen käsiaseen lisäksi he ovat varustautuneet konepistoolein, kertoo Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisipäällikkö Kari Rantala.

Rantalan mukaan osa poliiseista kantaa konepistooleja mukanaan repussa. Poliisi teki arvion aseistuksen jykevöittämisestä Eurooppaa ravistelleiden terrori-iskujen seurauksena. Harkinnassa oli myös esimerkiksi Pariisin ja Brysselin lentokentiltä tuttu vaihtoehto, jossa poliisit olisivat kantaneet aseita rinnallaan, niin että ihmiset näkevät ne.

– Emme halunneet, että konepistooleja kannettaisiin kuten muualla Euroopassa nähtävillä. Katsoimme, että tämä on paras tapa luoda turvallisuudentunnetta.

Muutos käytännöissä tehtiin joulukuun tienoilla. Aseita kantavien määrä lisääntyy sitä mukaan, kun henkilöstön koulutus etenee.

Rantala painottaa, ettei Suomeen kohdistuneissa uhka-arvioissa ole tapahtunut toistaiseksi minkäänlaista muutosta. Euroopan tapahtumien valossa lentokentän turvatoimia on kuitenkin tiukennettu.

Rantalan pitää niin sanotun yksinäisen suden aiheuttamaa ammuskeluvälikohtausta todennäköisimpänä uhkakuvana. Terrorijärjestöjen kärkikohteisiin Suomi ei kuulu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?