Syyttäjä: Neljä nuorukaista yritti sytyttää alaikäisten vastaanottokeskuksen tuleen – motiivi rasistinen

Syyttäjän mukaan Raudaskylän epäonnistuneen polttopulloiskun taustalla vaikuttivat rasistiset syyt.

21.3.2017 11:04

Neljä keskipohjalaista nuorta miestä sai tänään Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa syytteen tuhotyön yrityksestä. Miehet heittivät lokakuussa 2015 kolme polttopulloa Raudaskylän kristillisen opiston seinään.

Syyttäjän mielestä tuhotyön yrityksessä on otettava huomioon koventamisperuste, sillä opistolla asui tuolloin alaikäisiä turvapaikanhakijoita ja siksi rikoksen taustalla on ollut rotuun, ihonväriin, syntyperään, kansalliseen tai etniseen alkuperään perustuva vaikutin.

Polttopulloisku tapahtui viikonloppuna 31. lokakuuta. Opistolla asui tapahtumien aikaan 14 alaikäistä turvapaikanhakijaa.

Miehet olivat tehneet kolme polttopulloa, ajaneet opistolle ja heittäneet pullot seinään. Olutpullot sisälsivät polttoainetta ja niissä oli palava sytytyslanka. Polttoaine ei syttynyt teon aikana palamaan eikä tuli lähtenyt leviämään opiston seinästä ja siksi teko jäi yritykseksi.

Syytteen mukaan miehet yrittivät sytyttää tulipalon siten, että teko oli omiaan aiheuttamaan yleistä hengen tai terveyden vaaraa tai huomattavaa taloudellista vahinkoa.

Syytetyt ovat esitutkinnassa tunnustaneet heittäneensä palavat pullot seinään, mutta kiistäneet, että tarkoituksena on ollut vahingoittaa ketään.

Poliisi sai tapahtumien jälkeen kiinni neljä Keski-Pohjanmaalta kotoisin olevaa miestä, jotka myönsivät teon kuulusteluissa. Miehet olivat tekoaikaan humalassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?