Upea Liisa Hyssälä, 68: ”Olen perinyt suvun vahvojen naisten vahvat geenit” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Upea Liisa Hyssälä, 68: ”Olen perinyt suvun vahvojen naisten vahvat geenit”

Kelan ex-pääjohtaja oppi jo varhain pärjäämään ja pystymään.

Entinen keskustan ministeri ja Kelan pääjohtaja Liisa Hyssälä toimii nykyään Sitran vanhempana neuvonantajana.­

18.3.2017 8:44

Kelan ex-pääjohtaja Liisa Hyssälä tunnetaan suorista sanoistaan. Ne ovat hänelle verenperintöä. Mitä kauemmaksi politiikan kiemuroista keskustan entinen kansanedustaja ja ministeri on edennyt, sitä suoremmaksi puhe on muuttunut.

– Olen pohjalainen ja puhun sitä kieltä, mitä Iissä aina puhuttiin. Ei sen kummempaa, Hyssälä nauraa.

Hyssälä täytti 68 vuotta viime joulukuussa. Samoihin aikoihin päättyi hänen pestinsä Kelan pääjohtajana. Hyssälälle oli päivänselvää, että uutta mielekästä tekemistä oli löydettävä työelämästä. Hän siirtyi Sitraan vanhemmaksi neuvonantajaksi. Politiikan oven Hyssälä sanoo sulkeneensa. Hän ei lähtenyt ehdolle edes kuntavaaleihin, vaikka pyydettiin.

Voima ja virta puskea eteenpäin löytyvät seesteisestä ja tasapainoisesta elämänasenteesta.

– Siihen kuuluu sisältä päin tuleva ilo. Olen perinyt suvun vahvojen naisten vahvat geenit erityisesti isoäidiltäni. Niihin kuuluu pärjäämisen eetos: Piti pärjätä, piti pystyä ja piti jaksaa.

Hyssälän tulot Kelan pääjohtajana olivat etuineen noin 16000 euroa kuukaudessa. Siihen pisteeseen hän pääsi raa’alla työllä. Hyssälä on kertonut rahoittaneensa lukio-opintonsa puolukoita poimimalla. Vanhempien koti oli vaatimaton: ”neljä lasta, neljä, lehmää ja neljä hehtaaria”.

”Jotakin on vialla, kun on satojatuhansia työttömiä ja jatkuvasti kuulee työnantajilta, että avoimiin tehtäviin ei saada työvoimaa”, Hyssälä pohtii.­

Lue Liisa Hyssälän koko haastattelu IS:n viikonlopun printtilehdestä. Hyssälä kertoo laajassa haastattelussa mm. näkemyksensä sosiaaliturvasta ja siitä, että heikoimmassa asemassa olevista on pidettävä huolta kaikissa olosuhteissa.

Liisa Hyssälä

Ikä: 68

Ammatti: Sitran vanhempi neuvonantaja. Entinen Kelan pääjohtaja, keskustan ministeri ja kansanedustaja. Hammaslääketieteen tohtori, valtiotieteen maisteri.

Perhe: Aviomies, kaksi lasta ja kaksi lapsenlasta.

Plus: Sukutila Liedossa, kaupunkiasunto Helsingin Töölössä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?