Yle: Lastentarhanopettajan epäillään osallistuneen 5-vuotiaan potkimiseen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Yle: Lastentarhanopettajan epäillään osallistuneen 5-vuotiaan potkimiseen

Porin varhaiskasvatuksen aluejohtajan mukaan päiväkodin työntekijä on mahdollisesti osallistunut potkimiseen.

Päiväkodin työntekijä olisi mahdollisesti osallistunut viisivuotiaan potkimiseen.­

17.3.2017 19:59

Ilta-Sanomat uutisoi perjantaina, että päiväkodin työntekijän epäillään kehottaneen lapsia potkimaan viisivuotiasta tyttöä leikkihetken yhteydessä porilaisessa päiväkodissa tällä viikolla.

Porin varhaiskasvatuksen aluejohtaja Vesa Harell kertoi myöhemmin perjantaina Yle Uutisille, että hänen saamiensa tietojen mukaan myös itse työntekijän epäillään osallistuneen tilanteessa lapsen potkimiseen.

– Olen ymmärtänyt juuri näin, että lastentarhanopettaja oli itse tilanteessa mukana potkimassa lasten kanssa. En ole kuitenkaan itse ollut tilanteessa paikalla vaan olen kuullut tämän muilta, Harell kertoi Ylelle.

Harell vahvisti IS:lle aiemmin perjantaina, että työntekijä, kuusikymppinen lastentarhanopettaja, oli turvautunut vääränlaisiin opetusmenetelmiin.

Tilanne oli käynnistynyt karhu nukkuu -leikistä, jossa yksi lapsi on ”karhuna” keskellä ja muut hänen ympärillään. Viisivuotias tyttö oli ensimmäisessä leikissä itse potkaissut karhua.

– Kun tytön vuoro oli olla karhu, sitten ikään kuin opetusmielessä haluttiin opettaa, että tältä se nyt tuntuu, kun menet potkimaan muita, Harell kertoi IS:lle.

Harell kuitenkin täsmensi, että potkiminen oli enemmänkin jalalla tökkimistä.

Kaikkia tapauksen osapuolia kuullaan ensi viikolla, jonka jälkeen päätetään sanktioista. Mahdollisia sanktioita voivat olla esimerkiksi suullinen huomautus, kirjallinen varoitus tai irtisanominen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?