Kotimaa

Kokenut asianajaja hämmästyi suomalaisten naisten toimintaa ulkomaalaisten ihastusten kanssa

Julkaistu: , Päivitetty:

Ilta-Sanomat on kertonut eilen ja tänään huoltajuusriidoista, joissa lapset ovat joutuneet eroavien vanhempiensa rajujen riitojen pelinappuloiksi.
Yhä useammin oikeudessa käydään lapsista riitoja, joissa osapuolina ovat kahden kulttuurin vanhemmat – suomalainen nainen ja ulkomaalaistaustainen mies.

Vuosikymmeniä perheriitoja ratkonut asianajaja sanoo, että ”suomalaisnaiset ovat ihan hulluja”.

– Ensin he lähtevät ihastuksensa perään kaukomaille, ja kaikki on yhtä juhlaa, mutta kun tullaan takaisin lapsi kainalossa kotiin, onkin ihastus muuttunut pedoksi, hän kertoo.

Erityisen vaikeita riitoja

Suomi on globaali toimija myös avioliittomarkkinoilla, mikä näkyy eroriidoissa. Suomessa on jo kymmeniä asianajajia, joiden asiakkaina on suomalainen ja ulkomaalainen riitelemässä huoltajuus- ja tapaamisasioista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Asianajaja korostaa, että ulkomaalaisten ja suomalaisten välisten eroriitojen ja lasten tapaamisten ratkominen on erityisen ongelmallista.

Hän muistuttaa, että lapsella on oikeus kumpaankin vanhempaansa. Kokemuksensa perusteella hän sanoo tietävänsä, että lapsi kärsii aina erotilanteissa.

 

Ensin he lähtevät ihastuksensa perään kaukomaille, ja kaikki on yhtä juhlaa, mutta kun tullaan takaisin lapsi kainalossa kotiin, onkin ihastus muuttunut pedoksi.

Tapaamisia on vaikea järjestää, koska toinen osapuoli voi asua tuhansien kilometrien päässä. Jo taloudellisesti asioiden järjestäminen on kallista.

Tapaamiset jo sinällään ovat hankalia, koska ne ovat usein valvottuja. Usein niissä esimerkiksi äiti kuuntelee ja vahtii koko ajan, mitä isä lapselleen kertoo. Äiti haluaa tehdä lapsen isästä syyllisen kaikkeen ja odottaa tietysti, että lapsi uskoo kaiken, asianajaja selittää.

Kahden kulttuurin pariskunnan eroprosessi voi helpostikin maksaa 20 000 euroa.

Kulut vain nousevat, kun toinen vanhemmista matkustaa tapaamaan lastaan.