Nella, Lauha

Kotimaa

Limuviinojen ja vahvojen oluiden tulo kauppaan halutaan kieltää – mukana 14 keskustan kansanedustajaa

Julkaistu: , Päivitetty:

Joukko kansanedustajia vaatii, että hallituksen on huomioitava alkoholilaista tullut epäilevä palaute.
Hallitus on valmistelemassa alkoholilain uudistusta ja lukuisten rajoitusten poistamisesta alkoholin myynnissä.

Lausuntokierros alkoholilain uudistuksesta on päättynyt, kuten IS kertoi, ja lausuntokierroksella oli suurin piirtein yhtä paljon lakia puoltavia kuin sitä vastustavia kannanottoja.

Mitä mieltä Helsingin rautatieaseman Minuuttibaarissa ollaan alkoholilain uudistuksesta? Katso jutun pääkuvana olevalta videolta!Nyt 28 kansanedustajaa vaatii, että hallituksen on huomioitava lakiluonnoksen saama kriittinen palaute. Huomattavaa on se, että kannanoton allekirjoittaneista kansanedustajista puolet (14) on päähallituspuolue keskustan kansanedustajia.

Hallituspuolueista alkoholilain uudistusta on kiihkeimmin ajanut kokoomus, mutta myös kolme kokoomuksen kansanedustajaa vaatii hallitusta painamaan jarrua alkoholilain liberalisoinnissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lain valmistelu venyy huhtikuun kuntavaalien yli.

Kansanedustajat muistuttavat, että yksikään lausuntoja antaneista asiantuntijaorganisaatioista tai sosiaalipalvelujen tuottajista ei kannattanut lakiesitystä, ja ammattiliitoista vain Elintarviketyöläisten liitto kannatti esitystä työllisyyssyistä.

Merkittävä joukko kansanedustajia vaatii, että alkoholilain muutosta koskevan lakiesityksen jatkovalmistelussa on vakavasti harkittava lausuntokierroksella tullut palaute.

– Lausunnoissa tuli vahvasti esille huoli siitä, että esitys kohdentaa hyödyt alkoholielinkeinolle ja ulkoistaa haitat ja kustannukset julkisen sektorin kannettavaksi, 28 kansanedustajaa toteaa kannanotossaan.

Kansanedustajien joukko kertoo hyväksyvänsä useimmat lakiesityksen kohdat, mutta muutamaa asiaa ei. Kansanedustajien joukko ei esimerkiksi hyväksy limuviinoja kauppaan, eikä kaupassa myytävien kaupassa myytävien juomien alkoholipitoisuuden korottamista.

– Kaupoissa myytävä vahvempi olut ja limuviinat eivät myöskään edistäisi alkoholin kulutuksen painottumista valvotumpiin olosuhteisiin ravintoloissa.

– Ehdotettu alkoholilakiuudistus tehtäisiin tietoisena sen kansanterveyttä ja perheiden ja lasten hyvinvointia vaarantavista sekä julkisen sektorin työntekijöitä, erityisesti poliisia ja sosiaali- ja terveydenhoitoa monin tavoin kuormittavista seurauksista, kannanotossa todetaan.

Kannanoton ovat allekirjoittaneet kansanedustajat Hannakaisa Heikkinen (kesk), Outi Alanko-Kahiluoto (vihr), Sirkka-Liisa Anttila (kesk), Eeva-Johanna Eloranta (sd), Petri Honkonen (kesk), Susanna Huovinen (sd), Marisanna Jarva (kesk), Elsi Katainen (kesk), Niilo Keränen (kesk), Anneli Kiljunen (sd), Pauli Kiuru (kok), Hanna Kosonen (kesk), Antero Laukkanen (kd), Sanna Lauslahti (kok), Markus Lohi (kesk), Eeva-Maria Maijala (kesk), Merja Mäkisalo-Ropponen (sd), Mats Nylund (r), Aila Paloniemi (kesk), Mauri Pekkarinen (kesk), Aino-Kaisa Pekonen (vas), Pekka Puska (kesk), Tuomo Puumala (kesk), Päivi Räsänen (kd), Pertti Salolainen (kok), Martti Talja (kesk), Sari Tanus (kd) ja Tapani Tölli (kesk).

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Ruotsalainen huippu-DJ Avicii on kuollut 28-vuotiaana

  2. 2

   Aviciin rankka elämä: alkoholia ja paniikkikohtauksia – ”Ymmärsin jo varhain, että hän oli uppoamassa”

  3. 3

   HIFK voitti SM-liigan pronssia dramaattisesti – TPS ehti jo juhlia jatkoerässä

  4. 4

   Näistä esineistä maksetaan kirpputorilla hunajaa – hinnat jopa korkeammalla kuin uutena kaupassa

  5. 5

   Syyte: Vanhemmat teippasivat ja pahoinpitelivät lastaan – Sivullinen yritti epätoivoisesti saada apua: ”Kaikki ilmoittivat, etteivät voi tehdä mitään”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   EVS: Tämän takia Jenni Vartiainen ei käy enää uimahalleissa

  2. 2

   Blogi: Janni Hussi osti leipää tuntemattomalle naiselle – kauppareissu sai yllättäen härskin käänteen: ”Tuli hyväksikäytetty olo”

  3. 3

   Ruotsalainen huippu-DJ Avicii on kuollut 28-vuotiaana

  4. 4

   Raju Temptation Island -kohtaus järkyttää somessa – oliko tämä paljastus pariskunnan yksityiselämästä liikaa?

  5. 5

   Harkimo on perustamassa uutta yhdistystä: Liike Nyt ry:n tiedoista paljastuu kiinnostava nimi

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Katariina sai selville hirvittävän totuuden omasta pojastaan vasta, kun poika kuoli yllättäen 23-vuotiaana

  2. 2

   Koulussa huomattiin, ettei 10-vuotias osannut lukea eikä kirjoittaa – taustalta paljastui vanhempien järkyttävä salaisuus

  3. 3

   Nuori nainen työskenteli Lidlissä osa-aikaisena myyjänä – jakoi Instagramissa kuvia järjettömän ylellisestä elämästään: Poliisi sai rysän päältä kiinni

  4. 4

   Tuomas Enbuske nosti esiin mielettömän porsaanreiän suomalaisessa Haluatko miljonääriksi? -visassa – oljenkorsi voikin olla järjettömän hyödyllinen

  5. 5

   Sara Forsberg lihoi 22 kiloa – sulkeutui kotiinsa ahmimaan pizzaa: ”Kaikki ympärilläni romahti”

  6. Näytä lisää