Kevät saapuu Suomeen! Lämpötilat huitelevat jo lähelle +10 astetta

Kevään tuoksu leijailee Suomeen jälleen ensi viikolla. Myös kohtuullisen lämpimät ilmat ja aurinko hellivät suomalaisia erityisesti Länsi-Suomessa.

Äärimmäisistä lämpöaalloista ei vielä puhuta, mutta ensi viikolla erityisesti Länsi-Suomessa säätyyppi muuttuu keväiseksi.

– Huomenna (maanantaina) etenkin maan länsiosissa on aurinkoista ja lämpötila voi kohota semmoiseen 7–8 asteeseen, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Antti Kokko kertoo.

Tiistaina Suomi on pilvien peitossa, jolloin lännessä jäädään vain +4 asteen tienoille, mutta keskiviikkona aurinko tekee taas paluun.

– Etenkin maan länsi- ja itäosissa päästään aurinkoisiin säihin. Etelässä ja lounaassa kiivetään 7–8 asteen lämpötiloihin, Kokko kertoo.

– Torstai on laajemminkin aurinkoinen. Myös pohjoisessa voi olla aurinkoista, Kokko sanoo.

Pohjoisessa lämpötilat pysyttelevät ensi viikolla vielä nollan tienoilla, ja yöllä painutaan pakkasen puolelle. Loppuviikon sään ennustamisen on jo epävarmaa, Kokko tähdentää.

Virallisen määritelmän mukaan terminen kevät alkaa, kun vuorokauden keskilämpötila pysyttelee useana päivänä 0–10 asteen välillä. Kokon mukaan tähän on siis ensi viikolla mahdollisuuksia.

– Mahdollisuuksia on erityisesti eteläosissa ja maan keskiosan eteläisissä maakunnissa, eli Satakunnassa, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Etelä-Savossa, Kokko kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?