Kokoomuksessa halutaan lopettaa keskustelu Harkimon Veikkaus-nimityksestä: ”Eri asia, mitä mieltä omistajaohjausministeri on” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kokoomuksessa halutaan lopettaa keskustelu Harkimon Veikkaus-nimityksestä: ”Eri asia, mitä mieltä omistajaohjausministeri on”

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja ei halunnut avata, mistä kokoomuksella ja keskustalla on ollut valinnan suhteen yksimielisyyttä.

9.3.2017 17:37

Päivien ajan vellonutta Veikkauksen hallituksen nimityskiistaa käsiteltiin torstaina iltapäivällä kokoomuksen eduskuntaryhmän kokouksessa.

– Annoin ryhmälle selvityksen Veikkauksen hallitusasiasta ja siitä, miten asiaa on käsitelty. Ryhmä oli tyytyväinen selvitykseen. Ei ole siihen mitään lisättävää, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen sanoi Ilta-Sanomille.

Jokinen kertoo käyneensä valintaprosessin läpi kokouksessa.

Keskustan ja kokoomuksen välille tuli kiistaa, kun pääministeri Juha Sipilä (kesk) nimitti Veikkauksen hallitukseen kansanedustaja Harry Harkimon (kok).

Kokoomuksen eduskuntaryhmä esitti tehtävään kansanedustaja Timo Heinosta (kok).

Sipilä on sanonut saaneensa kokoomukselta kolme nimeä, joiden pohjalta hän teki valintansa.

Myöhemmin Jokinen kertoi Helsingin Sanomille, että valinnasta löytyikin yhteisymmärrys kokoomuksen ja keskustan välillä, ja että ainakin jossain vaiheessa prosessia on ollut esillä kolme nimeä. Kuitenkin Jokinen lisäsi, että varsinaisesti ryhmällä oli vain yksi ehdokas eli Heinonen.

Jokinen ei halunnut eduskuntaryhmän kokouksen jälkeen juuri avata, mistä puolueilla on ollut valinnan suhteen yksimielisyyttä.

– Meillä on ollut näkemys siitä, miten tämä prosessi on kulkenut, mutta on eri asia, mitä mieltä omistajaohjausministeri on.

Jokinen lisäsi, ettei halua jatkaa keskustelua.

Julkisuudessa on syytetty, että Harkimon valinnassa oli kyse siitä, että Sipilä nimitti Veikkauksen hallitukseen kaverinsa.

Sipilä on korostanut, että nimitys kuuluu hänelle, koska hän vastaa omistajaohjauksesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?