Timo Haapalan kommentti: Petteri Orpon oma rivi Veikkaus- ja Hjallis-kohussa on vielä tarkistamatta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kommentti: Petteri Orpon oma rivi Veikkaus- ja Hjallis-kohussa on vielä tarkistamatta

Veikkauksen ympärillä syntynyt nimitysfarssi on osittain seurausta viime kesän kokoomuksen puoluekokouksesta, jossa Petteri Orpo ja muut puheenjohtajaehdokkaat lupasivat kannattajille kaikkea maan ja taivaan väliltä, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.

Hjallis Harkimo ja Petteri Orpo.

8.3.2017 16:49

Hyvää päivää Veikkauksesta, vielä kerran!

Farssi Veikkauksen hallituksen nimityskuvioiden ympärillä ei ota laantuakseen, vaikka keskusta ja kokoomus ovatkin päässeet jonkinlaiseen aselepoon, ettei esimerkiksi sotkun ympärillä lähetettyjä sekavia tekstiviestejä anneta julkisuuteen lärväiltäviksi.

Siis ainakaan vielä.

Torstaina voi olla jo toisin.

Arpapelinäytelmän ensimmäiset aariat laulettiin jo viime keväänä, kun kokoomus valmistautui puoluekokoukseensa, jossa Petteri Orpo syrjäytti puheenjohtajan paikalta Alexander Stubbin (kok). Kolmas ehdokas oli kansanedustaja Elina Lepomäki (kok).

Puheenjohtajapelissä, sodassa ja rakkaudessa on kaikki sallittua – ja kaikella käydään kauppaa.

Kuten myös himotuilla Veikkauksen hallituspaikoilla.

Nyt alkaa tihkua tietoja, miksi kokoomus on joutunut nähdyn kaltaiseen tilanteeseen.

Hallituspaikka myytiin kahteen kertaan

Ilmeisesti Veikkauksen hallituksen kokoomusjäsenen paikka on myyty kahteen kertaan:

Puheenjohtajakamppailun aikana Petteri Orpo lupasi sen Jokereiden pääomistajalle, liikemies-kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimolle (kok). Harkimo oli Stubbin puheenjohtajuus-pääministeriyden innokkain kaatomies ja tuki näyttävästi Orpoa.

Tästä diilistä tietämätön eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen (kok) meni epäonnekseen lupaamaan paikan puolestaan kansanedustaja Timo Heinoselle (kok).

 Puheenjohtajapelissä, sodassa ja rakkaudessa on kaikki sallittua – ja kaikella käydään kauppaa.

Vähemmästäkin syntyy sotku, varsinkin kun kolmantena nimenä pyöri hallintoneuvoston Ilkka Kanerva (kok), jolle junailtiin läsnäolo-oikeutta Veikkauksen hallituksen kokouksiin.

Sotkun seurauksena välejä on tulehtunut ja varsinkin kokoomuksen eduskuntaryhmä ja sen puheenjohtaja Jokinen on joutunut naurettavaan valoon.

Jokisen karkuunjuoksuoperaatiot tiistaina eduskunnassa olivat kuin kotimaisesta kesäteatterikomediasta. Vain se pakollinen pieraisu puuttui. Asiaa puitaneen torstaina kokoomuksen eduskuntaryhmässä.

Osa kokoomusryhmästä on myös totaalisesti leipääntynyt Harkimoon, jonka katsotaan junailleen bisneksiään Sipilän kanssa ohi oman ryhmän.

Sipilän ja Harkimon diili yhä hämärän peitossa

Yhä on silti hämärän piirissä, miten Sipilän ja Harkimon diili syntyi. Herrat ovat naapureita ja saunakavereita.

Tiettävästi tekstiviestiketju kertoo, että kokoomus oli pahasti myöhässä tarjotessaan Heinosta hallitukseen. Takaraja oli toissa perjantai. Tietoa Heinosen ykkösasemasta ei yhtiökokousta pitäneelle Sipilälle tullut, joten hän nimitti Harkimon.

Nyt eletään siis aselepovaihetta ja asia yritetään haudata, vaikka se on jättänyt syvän haavan puolueiden ennestäänkin heikohkoihin suhteisiin.

 Nyt eletään siis aselepovaihetta ja asia yritetään haudata, vaikka se on jättänyt syvän haavan puolueiden ennestäänkin heikohkoihin suhteisiin.

Joka tapauksessa kokoomus on omalla sekavalla touhullaan pelastanut pääministeri Sipilän, sillä Jokeri-KHL-Harkimon nimittäminen Jokereita suursummilla sponsoroivan Veikkauksen hallitukseen ei kestä mitään moraalista tarkastelua.

– Yksi risti kaksi, pennit miljoonaksi, muuan tarkkailija veisteli muistellessaan Veikkauksen taannoista mainosta.

Ei ihme, että paikoin maakunnissa elää käsitys, jonka mukaan Helsingin hallitusherrat pelaavat sököllä virkapaikkoja toisilleen. Onko näkemys kovinkaan kaukana todellisuudesta?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?